787 Jimny μπαίνουν στο Guinness, αλλά όχι για αυτό που νομίζεις

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, 787 Suzuki Jimny σημείωσαν νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τα περισσότερα αυτοκίνητα που ανάβουν ταυτόχρονα τα φώτα τους! Το ρεκόρ επετεύχθη στη Νότια Αφρική, όπου η τοπική αντιπροσωπεία οργάνωσε το Jimny Gathering 2023 στο Clarens. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 796 Jimny ιδιωτών κι άλλα πέντε εκθεσιακά. Ήταν παρούσα

ακόμα κι η νέα πεντάθυρη έκδοση. Κάποια στιγμή, τα 787 από αυτά άναψαν ταυτόχρονα (σε ένα παράθυρο πέντε δευτερολέπτων) τα φώτα τους, με τους εκπροσώπους των Ρεκόρ Guinness σε ετοιμότητα για να πιστοποιήσουν το επίτευγμα.

Το τριήμερο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Jimny, το οποίο έχει αποκτήσει παγκόσμια δημοφιλία ως ένα εξαιρετικά ικανό μίνι off-road, με εμφάνιση παρόμοια με εκείνη της Mercedes- Benz G-Class. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το Jimny είναι παλιότερο της G-Glass, διαβάστε γιατί: το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε ως Suzuki Jimny ήταν γνωστό με τον κωδικό Suzuki LJ10 και μπήκε στην παραγωγή τον Απρίλιο του 1970. Αυτό σημαίνει ότι πλέον βρίσκεται στην τέταρτη γενιά του, αν και στην Ελλάδα ήρθε με το όνομα Jimny αρκετά αργότερα, οπότε οι περισσότεροι συμπατριώτες μας θα σας απαντήσουν ότι σήμερα κυκλοφορεί η δεύτερη μόλις γενιά. Κι όμως, για τους ξένους δεν ονομαζόταν Samurai αλλά Jimny.

Η σύναξη είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2020 ως εορτασμός των 50ών γενεθλίων του μικρού Suzuki, αλλά η πανδημία είχε άλλη γνώμη. Φέτος ευδοκίμησαν οι συνθήκες και τελικά τα σκληροτράχηλα off-road μαζεύτηκαν σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις Jimny στον κόσμο, αν κι ακόμα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για την πολυπληθέστερη που έγινε ποτέ.

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού εκτός δρόμου οχήματος, όπως πλαίσιο τύπου σκάλας, κοντές σχέσεις, μικρές διαστάσεις, κοντούς προβόλους και χαμηλό βάρος. Το δοκιμάσαμε πρόσφατα και μας άρεσε πολύ. Ωστόσο, η σκληροπυρηνική του φύση δεν εμπόδισε Ιάπωνες ιδιοκτήτες να το βελτιώσουν σε πιστάδικα αγρίμια. Όταν το Jimny τέταρτης γενιάς (δεύτερης στα καθ’ ημάς) έκανε το ντεμπούτο του το 2018, περισσότερα από 2.85 εκατομμύρια Jimny είχαν πουληθεί σε περισσότερες από 190 χώρες, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς.

The post 787 Jimny μπαίνουν στο Guinness, αλλά όχι για αυτό που νομίζεις appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα