Η Ferrari εξελίσσει σύστημα εξάτμισης με αυξομείωση έντασης

Η Ferrari έχει κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με την οποία μπορεί να παρακάμψει τους αυστηρότερους κανονισμούς για το θόρυβο, χωρίς αυτό να είναι εις βάρος των εκπομπών ρύπων και ειδικά για τον V8 κινητήρα της.

Ενδεχομένως,η ιταλική εταιρεία να μην είναι ακόμα έτοιμη να αντικαταστήσει την Roma, ωστόσο όταν έρθει η ώρα για αυτόείναι πολύ πιθανό να έχει πιο επιβλητικό ήχο από ποτέ. Αρκεί ναεφοδιάζεται

με τον 8κύλινδρο διάταξης V twin-turbo των 3,9 λίτρων (F154). Διότι όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα,έχει υποβάλει μια πατέντα που αφορά ένα έξυπνο σύστημα εξάτμισης για θερμικόμοτέρ στο Ειδικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗνωμένωνΠολιτειών.

Δίχως να «θυσιάζονται» οι επιδόσεις οι μηχανικοί της φίρμας έχουν κάνει μέχρι στιγμής ότι καλύτερο μπορούν αναφορικά τη μείωση των εκπομπών ρύπων τοποθετώντας φίλτρα σωματιδίων, όμως έχει δυστυχώς επηρεαστεί… η ποιότητα του ήχου. Επιπλέον, η νομοθεσία για τον θόρυβο έχει συντελέσει και αυτή αρνητικά.

Οιπροσπάθειες που γίνονται είναι για σπορ πισωκίνητο αυτοκίνητο, το οποίοεξοπλίζεται με κινητήρα στο εμπρός μέρος, ενώ πουθενά δεναναφέρεται ότι υπάρχει παράκαμψη, αφαίρεση ή «εξαπάτηση» σχετικά με τουςκαταλύτες.

Η πατένταλέει ότι σε κανονική χρήση, όπως η εκκίνηση στην πόλη, η εξάτμιση θα εκτρέπεταιμέσω ενός σχετικά μικρού αλλά επαρκούς μεγέθους καναλιού σε μια σωλήναμε λαβύρινθο και σιγαστήρα. Ο σιγαστήρας βγαίνει σε ένα μεγαλύτεροθάλαμο σε σχήμα τρομπέτας. Εκεί υπάρχουν ουσιαστικά κλαπέτα στοεπάνω και κάτω μέρος, απέναντι το ένα από το άλλο, που ρυθμίζουν την ένταση καιτην ποιότητα του ήχου.

Ο οδηγός θα έχειτη δυνατότητα με απλά λόγια, να επιλέξει τα επίπεδα θορύβου στην πόλη,στην πίστα ή στο ταξίδι και στις υψηλότερες ταχύτητες.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα