Υδρογονάνθρακες: την επόμενη εβδομάδα η σύσταση του φορέα

16:23 19/1/2012 - Πηγή: Econews

Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, κατά την ομιλία του σε ημερίδα του ΤΕΕ με θέμα «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδογονανθράκων στην Ελλάδα».

Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τις έρευνες σε Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο με συμμετοχή

της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, ο κ. Μανιάτης τόνισε  ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και τα τρία «οικόπεδα» που έχουν προκηρυχθεί στην Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμηση ότι σε βάθος χρόνου η χώρα μας θα μπορεί να καλύπτει το 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες με εγχώριες πηγές, ενώ είπε ότι στις 2 Μαρτίου θα κατατεθούν οι προσφορές για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη.

Οι προσφορές για τις έρευνες σε Πατραϊκό Κόλπο, Κατάκολο και Ιωάννινα θα κατατεθούν στις 2 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το παράδειγμα της Κύπρου στον τομέα των ερευνών, θυμίζοντας ωστόσο ότι αν και η Κύπρος ξεκίνησε τις διαδικασίες το 2003, τα γεωτρύπανα μπήκαν το 2011.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, διαβεβαιώνοντας ότι τα συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου στο θέμα των ερευνών και της μεταφοράς του φυσικού αερίου ταυτίζονται.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα