Schneider Electric και Telvent παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις για ‘Εξυπνότερες’ πόλεις

12:34 19/1/2012 - Πηγή: Econews

Η συνεργασία για ολοκληρωμένη διαχείριση πόλεων αποτελεί σημαντικό παράγοντα που βοηθάει τις πόλεις να γίνουν πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες

Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο, η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση της ενέργειας και η Telvent, κορυφαίος πάροχος λύσεων ΙΤ για ένα βιώσιμο κόσμο, ανακοίνωσαν τη λύση ‘SmartCity’ που προέκυψε από τη συνεργασία τους. Το ‘SmartCity’ παρέχει στις πόλεις πρόσβαση σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων

για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας των αστικών υποδομών, καθιστώντας αυτές τις πόλεις πιο βιώσιμες.

Οι πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, αισθάνονται την πίεση για βελτίωση των υποδομών τους, για επέκταση προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του αυξανόμενου πληθυσμού και για αύξηση της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και ελκυστικότητάς τους στην παγκόσμια αγορά.

Η Schneider Electric μαζί με την Telvent κατέχουν τη μοναδική τεχνογνωσία για να παρέχουν καινοτόμες και ειδικές λύσεις και επιτυγχάνουν μαζί με τους καλύτερους στην κατηγορία τους συνεργάτες, ιδίως σε τοπικό επίπεδο, να καλύπτουν τις άμεσες αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες των πόλεων. Η λύση ‘SmartCity’ συνδυάζει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες ώστε να παρέχει υποδομές με καλύτερη αποδοτικότητα, αυξημένη βιωσιμότητα και βελτιωμένες υπηρεσίες για την πόλη.

«Συγκεντρώνοντας την τεχνογνωσία της Schneider Electric και της Telvent μας δίνεται η μοναδική δυνατότητα να παρέχουμε προσαρμοσμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τις κάθε πόλης», δήλωσε ο Philippe Delorme, Executive Vice President Στρατηγικής & Καινοτομίας. Προσθέτει: «Οι καινοτόμες λύσεις ‘SmartCity’ παρέχουν τη βέλτιστη αποδοτικότητα και μπορούν να πραγματοποιηθούν από το ευρύ δίκτυο συνεργατών της εταιρίας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις πόλεις να κερδίσουν το παιχνίδι των απαιτητικών αναγκών σε υποδομές».

Η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πόλεις είναι το κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων με δεδομένο τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για βελτίωση ή για διατήρηση των υποδομών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αστικοποίηση αυξάνεται συνεχώς και εκτιμάται ότι ο αστικός πληθυσμός θα αυξηθεί από 50% του παγκόσμιου πληθυσμού σε περισσότερο από 70% έως το 2050.

Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικές κυβερνήσεις χρειάζονται λύσεις, οι οποίες να είναι προσιτές για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα των συστημάτων της πόλης, να είναι εύκολες στην εγκατάσταση και τη διαχείριση και να μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους.

–SmartCity
Το ‘SmartCity’ είναι μία μοναδική προσφορά που συνδυάζει τις λύσεις της Schneider Electric και της Telvent για τη διαχείριση των κρίσιμων υποδομών, μεταξύ των οποίων είναι:

–Smart Grid (Έξυπνο Δίκτυο)
Το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να «χαθεί» κατά τη διανομή λόγω ανεπάρκειας των τοπικών δικτύων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι λύσεις μας

Keywords
Τυχαία Θέματα