Βιοκατάλυση: πρωτοποριακή μέθοδος επεξεργασίας απορριμμάτων στην Καρδίτσα

10:16 4/4/2012 - Πηγή: Econews

Στην Καρδίτσα βρίσκεται ο διακεκριμένος παγκοσμίως μηχανικός Ρόλαντ Πλόχερ, ο οποίος έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή μέθοδο «βιοκατάλυσης» που χρησιμοποιείται και για την ταχύτερη και την ασφαλέστερη αποδόμηση του όγκου των απορριμμάτων κατά την περιβαλλοντική αποκατάσταση χώρων διάθεσής τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας kathimerini.gr, ο κ. Πλόχερ επισκέφθηκε την πόλη της Καρδίτσας για αυτοψία στον πρώην ΧΑΔΑ στη θέση Ξηραύλακας που αποκαθίσταται περιβαλλοντικά με την εφαρμογή της συγκεκριμένης

μεθόδου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο ερευνητής συναντήθηκε χθες με τον δήμαρχο Καρδίτσας, Κωνσταντίνο Παπαλό. Όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο δημαρχείο, οι πρώτες μετρήσεις στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ, όσον αφορά τη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, κρίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πλόχερ επισκέπτεται τη χώρα μας μαζί με ομάδα γερμανών συνεργατών του και συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του στην Ελλάδα πολιτικό μηχανικό- περιβαλλοντολόγο, Νικ. Νικολαϊδη, για να επιθεωρήσει έργα, όπου εφαρμόζεται η μέθοδός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα