Φωτοβολταϊκά: μείωση 50% στις ταρίφες ζητούν οι Γερμανοί για το Πρόγραμμα «Ήλιος»

09:15 4/4/2012 - Πηγή: Econews

Μείωση των τιμών στα φωτοβολταϊκά έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ήλιος» ζήτησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γερμανίας, Γιούργκεν Μπέκερ κατά την ομιλία του στη χθεσινή ημερίδα του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, ο κ. Μπέκερ ανέφερε ότι οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών είναι πολύ υψηλές στην Ελλάδα

και πρέπει να μειωθούν στα επίπεδα της Γερμανίας, δηλαδή κατά 50% κάτω, για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ήλιος», ενώ παράλληλα εξήγησε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους: «Δεν μπορούμε να μελετήσουμε εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ παρά μόνο ως χρήσιμο συμπλήρωμα στην επέκταση του δικού μας δυναμικού από ανανεώσιμες πηγές».

«Εάν αγοράσουμε στις ελληνικές τιμές τότε το κόστος για τους Γερμανούς καταναλωτές θα εκτιναχθεί», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Βλέπουμε το Ήλιος σαν έναν τρόπο να βοήθησουμε στην οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών αγοράς της «πράσινης» ενέργειας, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου,  τόνισε σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ ότι έχει ήδη γίνει μείωση στις τιμές για τα φωτοβολταϊκά και ότι για τις άλλες τεχνολογίες δεν προβλέπεται σε αυτή τη φάση αλλαγή του πλαισίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα