Πετρελαιοκίνηση: οφέλη για περιβάλλον και επιχειρηματικότητα βλέπει ο Παπακωνσταντίνου

Την πεποίθηση ότι η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης, μαζί με τα συνοδευτικά μέτρα, θα βελτιώσει το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αναφερόμενος στο νέο μέτρο ο υπουργός ΠΕΚΑ επισήμανε ότι η τεχνολογία έχει αλλάξει,

η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν μπορούσαν να είναι οι μόνες δύο ευρωπαϊκές πόλεις, στις οποίες απαγορεύεται η πετρελαιοκίνηση.

«Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μαζί με το συναρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων θα εκδώσουν, τις επόμενες μέρες, Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον ‘Πράσινο Δακτύλιο’, με περιορισμό στην κυκλοφορία παλαιών οχημάτων και κυρίως φορτηγών στην Αθήνα, έτσι ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι μαζί με τους ελέγχους για την νοθεία των καυσίμων θα έχουμε μείωση της ρύπανσης και βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας για τους πολίτες» προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Είμαστε σίγουροι ότι η κίνηση αυτή, της άρσης της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, μαζί με τα συνοδευτικά μέτρα θα βελτιώσουν το περιβάλλον, θα διευκολύνουν τους πολίτες και την επιχειρηματικότητα», κατέληξε ο υπουργός.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα