Ειδικό Τέλος Ακινήτων: 1η νίκη – Απαγόρευση διακοπής ηλεκτροδότησης

Απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης σε κατοικία λόγω της μη καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, επέβαλε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας με απόφαση προσωρινής διαταγής.

Όπως γνωστοποιήθηκε, οι ιδιοκτήτες της κατοικίας, επικαλούμενοι οικονομικές δυσκολίες, αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος, επειδή το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε υπολογισθεί με λάθος τρόπο, ως προς την τιμή ζώνης και τα τετραγωνικά μέτρα.

Στο μεταξύ,

φουντώνει το κίνημα ενάντια στο «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Χθες, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, απέστειλε εξώδικο στη ΔΕΗ, το οποίοι κοινοποίησε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, τα μέλη της Κυβέρνησης και τα μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου, ενώ ζήτησε το κλείσιμο των Δήμων την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής, ώστε να δώσουν όλοι μαζικά το παρόν έξω από το Δικαστήριο.

Την αντίθεσή της στην επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων εξέφρασε και η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ζητώντας από τη ΔΕΗ να μην διακόψει το ρεύμα σε καμία κατοικία μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι Εξώδικη Διαμαρτυρία απέστειλε χθες στη ΔΕΗ και ο Δήμος Μαραθώνα, καλώντας την εταιρία να απόσχει από κάθε «αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης».

Σε αντίστοιχες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ενώ αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έχει καταθέσει και ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα