Ολυμπιακοί Αγώνες: η ρύπανση του Λονδίνου «εξοντώνει» τους αθλητές

11:46 27/7/2012 - Πηγή: Econews

Προβλήματα στους αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ενδέχεται να προκαλέσει η ρύπανση του αέρα, που πυροδοτείται από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Το τελευταίο διάστημα τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου απειλούνται από τα κενά ασφαλείας και τα ενδεχόμενα

προβλήματα στις μεταφορές στην περίπτωση απεργίας των συνδικάτων, όμως τώρα έχει προκύψει και ένα νέο πρόβλημα.

Παραμονές των αγώνων, τα επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα «χτύπησαν κόκκινο», υπερβαίνοντας κατά πολύ τα ανώτατα όρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για την πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων στους αθλητές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Frank Kelly από το Πανεπιστήμιο King’s College, εξαιτίας των υψηλών τιμών όζοντος «οι αθλητές δεν θα μπορούν να πάρουν αρκετό οξυγόνο ώστε να έχουν την υψηλότερη δυνατή απόδοση».

«Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για τους αθλητές, ειδικά σε ό,τι αφορά τα αγωνίσματα αντοχής», τόνισε ο Δρ. Kelly.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τα υψηλά επίπεδα όζοντος, καθώς οι συγκεντρώσεις στο νοτιότερο τμήμα της Αγγλίας έφτασαν τα 190 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Το ανώτατο όριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι τα 100 μικρογραμμάρια.

Οι αθλητές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι γιατί αναπνέουν μεγάλη ποσότητα αέρα πολύ γρήγορα και για πολλές ώρες, ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, τα επίπεδα ρύπανσης του αέρα στο Λονδίνο είναι τόσο υψηλά που προκαλούν προβλήματα, αναπνευστικά και καρδιακά, όχι μόνο στους αθλητές αλλά σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων που κυκλοφορεί στην πόλη.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα