Φωτοβολταϊκά: πέντε νέοι σταθμοί ισχύος 15,45 μεγαβάτ από την Τράπεζα Πειραιώς

10:37 27/7/2012 - Πηγή: Econews

Την κατασκευή και λειτουργία πέντε φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ξεκινάει άμεσα ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κατασκευή των σταθμών αυτών εντάσσεται στο δεύτερο άξονα του Αναπτυξιακού Προγράμματος που σχεδίασε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι πέντε φωτοβολταϊκοί σταθμοί, συνολικής ισχύος 15,45 μεγαβάτ και προϋπολογισμού 24,6 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστούν σε βιομηχανικά οικόπεδα στην Καβάλα, την Πρέβεζα

και την Πέλλας.

Η ολοκλήρωση του έργου και η σύνδεση με το δίκτυο αναμένεται τον Ιανουάριο του 2013.

Η συνολική ετήσια παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος υπολογίζεται στις 22.000 μεγαβατώρες (MWh), ενώ προβλέπεται μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ύψους περίπου 20.000 τόνων ετησίως.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, κος Βρασίδας Ζάβρας τόνισε: «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από τον κατασκευαστικό κλάδο, η σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων αλλά και των υδάτινων πόρων, η σύγχρονη αγροτική επιχειρηματικότητα και η εναλλακτική γεωργία και τέλος ο περιβαλλοντικός και αγροτικός τουρισμός, είναι στην πραγματικότητα από τα δυνατά σημεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. Η «πρώτη ύλη» είναι άφθονη και φθηνή στον τόπο μας. Εμείς πρέπει να την διαχειριστούμε ορθολογικά, με μέτρο και με ξεκάθαρο στόχο: Την αειφορική της προοπτική και όχι την γρήγορη, άναρχη και ερασιτεχνική αξιοποίηση της».

Keywords
Τυχαία Θέματα