Μέσα Μεταφοράς: σε ποιους σταθμούς Μετρό-ΗΣΑΠ εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

13:15 18/9/2012 - Πηγή: Econews

Συχνότεροι και αυστηρότεροι θα είναι οι έλεγχοι εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισιτηριοδιαφυγή και να ενισχυθούν τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, Μεταφορών και Συγκοινωνιών

είναι να αποφευχθεί η αύξηση 25% στις τιμές των εισιτηρίων, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και απαιτεί η τρόικα των δανειστών της χώρας μας.

Τα κύρια σημεία Ελέγχου Επιβατών θα είναι στους παρακάτω σταθμούς:

Ομόνοια (Γραμμές 1,2 )Σύνταγμα (Γραμμές 2,3)Μοναστηράκι (Γραμμές 1,3)Αττική (Γραμμές 1 και 2)Πειραιάς (Τερματικός Γραμμής 1)Νομισματοκοπείο (Γραμμή 3)Αμπελόκηποι (Γραμμή 3)Συγγρού Φιξ (Γραμμή 2 και Τραμ )Νέος Κόσμος (Γραμμή 2. και Τραμ )Δουκίσσης Πλακεντίας (Τερματικός Γραμμής 3)Άγιος Δημήτριος (Γραμμή 2)Εθνική Άμυνα (Γραμμή 3)Νέα Ιωνία (Γραμμή 1)Καλλιθέα (Γραμμή 1)Κάτω Πατήσια (Γραμμή 1)Νερατζιώτισσα (Γραμμή 1 και Προαστιακός)

Στα παραπάνω σημεία οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε 2 βάρδιες ημερησίως ( 8 ώρες). Εκτός από τις ώρες αιχμής θα ενισχυθεί η παρουσία τους κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει ότι ήδη προγραμματίζεται το κλείσιμο των σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς με μπάρες.

Οι εργασίες αυτές περιλαμβάνονται στο φυσικό αντικείμενο του διαγωνισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω ΣΔΙΤ, ο οποίος θα κατακυρωθεί στα μέσα του 2013 και αφορά το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς σταθερής τροχιάς προχωρούν σε κινητοποιήσεις με απεργία στις 20 Σεπτεμβρίου 2012.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα