Καλλιστώ: σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα Γρεβενά

Με τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του έργου LIFE Πίνδος/Γρεβενά.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η ομάδα της Καλλιστώς επισκέφθηκε 19 σχολεία του νομού Γρεβενών, με βασικό στόχο την εξοικείωση των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου καθώς και με το είδος σύμβολο της περιοχής τους, την αρκούδα.

Οι τάξεις οι οποίες επέλεξαν να συμμετέχουν στα πολυήμερα

προγράμματα, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράσεις βιωματικού χαρακτήρα υλοποιώντας δραστηριότητες στο πεδίο αλλά και να αναλάβουν δράσεις στη διάρκεια των οποίων τα παιδιά καλούνταν να αποτυπώσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους και να προτείνουν συγκεκριμένες διαχειριστικές δράσεις.

Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο θα γίνει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, είναι να παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οι δραστηριότητες οι οποίες υλοποιηθήκαν τόσο στην τάξη, όσο και στο πεδίο.

Ειδική αναφορά θα γίνει και στο σχεδιασμό της ψηφιακής εκπαιδευτικής εφαρμογής, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ίδιου έργου και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Η εκπαιδευτική εφαρμογή «Εξερευνώντας τον Βιότοπο της Καφέ Αρκούδας», είναι διαθέσιμη στη σελίδα του έργου LIFE Πίνδος/Γρεβενά, ενώ τα CD της εκπαιδευτικής εφαρμογής θα δοθούν σε όσους εκπαιδευτικούς παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

—Πρόγραμμα Σεμιναρίου

17.00-17.30 Προσέλευση-Εγγραφές

17.30-17.45 Παρουσίαση του έργου LIFE Pindos/Grevena «Επίδειξη δράσεων διατήρησης του είδους Ursus arctos* (καφέ αρκούδας) και του τύπου οικοτόπου 9530* (μαύρη πεύκη) στο Ε.Π. Β. Πίνδου, στο Νομό Γρεβενών». Χρήστος Γεωργιάδης/ Γεωπόνος-Συντονιστής Έργου LIFE  Πίνδος/Γρεβενά

17.45-18.15 Παρουσίαση της δράσης «Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο νομό Γρεβενών». Φανή Αραμπατζίδου/
Περιβαλλοντολόγος με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

18.15-18.45 Σχεδιασμός ψηφιακής εκπαιδευτική εφαρμογής «Ο Βιότοπος της Καφέ Αρκούδας». Ειρήνη Ντόνα/ Δασολόγος- Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας και Φανή Αραμπατζίδου/ Περιβαλλοντολόγος με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

18.45-19.15 Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο πεδίο. Φανή Αραμπατζίδου/ Περιβαλλοντολόγος με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

19.15-19.45 Ερωτήσεις-Συζήτηση

*Στο σεμινάριο θα διανεμηθούν στους εκπαιδευτικούς τα CD με την ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή «Ο Βιότοπος της Καφέ Αρκούδας»*

*Βεβαιώσεις συμμετοχής θα είναι διαθέσιμες με τη λήξη του σεμιναρίου*

Keywords
Τυχαία Θέματα