Φωτοβολταϊκά σε εκτάσεις της ΔΕΗ για το «Ήλιος»

Το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει εκτάσεις της ΔΕΗ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ήλιος», εξετάζει το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Capital.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το θέμα εξετάζεται «ζεστά» και από τη ΔΕΗ, η οποία ακόμα δεν έχει εμπλακεί στο project,

αν και υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα «Ήλιος» αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων αναβάθμισης του σχετικά παλαιού δικτύου ηλεκτρισμού της χώρας.

Στελέχη της εταιρείας μάλιστα επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές παράπλευρες ωφέλειες για το ελληνικό ηλεκτρικό σύστημα, εφόσον υλοποιηθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις στα δίκτυα.

Το πρόγραμμα «Ήλιος», ύψους  20 δισ. ευρώ, αφορά σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων δυναμικότητας 10.000MW σε έκταση 200.000 στρεμμάτων.

Πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι το οικονομικό όφελος της χώρας από την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος, υπολογίζεται στα 3 με 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι πριν λίγες ημέρες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων προχώρησε στην επιλογή των χρηματοοικονομικών συμβούλων για την υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για τις εταιρείες «Guggenheim Partners» και Εθνική Τράπεζα από κοινού με την «Ecco International», υπό την αίρεση της επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων για τις σχετικές συμβάσεις που θα υπογραφούν με το Δημόσιο.

econews 

Keywords
Τυχαία Θέματα