ΔΕΗ: καταγγέλλει Energa για κρυφές χρεώσεις – Δικαιώθηκε με Hellas Power

Σε καταγγελία κατά του ιδιώτη παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας Energa για κρυφές  χρεώσεις στα τιμολόγιά της προχώρησε η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, η ΔΕΗ καταγγέλει ότι η Energa έχει αναρτήσειστην ιστοσελίδα της νέα

ενεργειακά και επαγγελματικά προγράμματα αντίστοιχα των τιμολογίων της ΔEH που προσφέρουν ψευδείς εκπτώσεις για τον καταναλωτή στο σκέλος της ενέργειας σε ποσοστό 10 – 20%.

Στην πραγματικότητα, ισχυρίζεται η ΔΕΗ, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με κόστος της τάξης του 30 – 40% σε σχέση με τα δικά της τιμολόγια, και αυτό γιατί στα «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων υπάρχουν δύο αφανείς χρεώσεις.

H πρώτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρεται σε αυτόματη αναπροσαρμογή της ρήτρας καυσίμων στην περίπτωση που η Oριακή Tιμή Συστήματος υπερβαίνει τα 52 Eυρώ η μεγαβατώρα, ενώ η δεύτερη αφορά κόστος 7 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τον μηχανισμό διασφάλισης ισχύος, το οποίο στα τιμολόγια της Energa καταχωρείται σε μέρος που δημιουργεί την εντύπωση ρυθμιζόμενης χρέωσης, χωρίς να είναι.

Σημειώνεται πως η ΔΕΗ έχει δικαιωθεί από το Συμβούλιο Eλέγχου Eπικοινωνίας για την καταγγελία της εναντίον της Hellas Power για παραπλανητική διαφημιστική καμπάνια.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα