ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: άντεξε και επανεξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Φωτόπουλος

11:09 5/11/2012 - Πηγή: Econews

Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη στελεχών της ΔΑΚΕ, η οποία πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και η οποία επισήμως απείχε από την ψηφοφορία.

Εκτός της επίσημης ΔΑΚΕ και της παράταξης

ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γ. Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στήριξαν την υποψηφιότητα Φωτόπουλου.

Η ανεπίσημη στήριξη που παρείχαν στον Νίκο Φωτόπουλο συνδικαλιστές που προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την αντίδραση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.

Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Φωτόπουλος αντιδρά κάθετα σε κάθε σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ημερών με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα