Οι απεργίες της εβδομάδας – Πώς κινούνται τα Μέσα Μεταφοράς

09:18 5/11/2012 - Πηγή: Econews

Απεργιακό κύμα σαρώνει τη χώρα από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καθώς μέσα στην εβδομάδα ψηφίζονται τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής στη Βουλή.

Ποιοι απεργούν:

*Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιιούν 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

*Νοσοκομεία, κέντρα υγείας, θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας από

τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη.

*Νέα 48ωρη απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

*Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

*Tην Τρίτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί.

*Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

*Οι εισαγγελείς θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους έως τις 10 το πρωί μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν.

*Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 στην είσοδο των δικαστηρίων της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών).

*Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

*Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 17:00. Και οι δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Ομόνοια.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, χωρίς να αποκλείονται νέες.

—Τα Μέσα Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

Τη Δευτέρα αναμένονται αποφάσεις για κινητοποιήσεις και από τα σωματεία των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη.

Απεργία θα πραγματοποιήσουν τα ταξί από τις 5 το πρωί της Δευτέρας έως τις 5 το πρωί της Τετάρτης.

Ίσως τη δεύτερη μέρα της απεργίας λειτουργήσει για κάποιες ώρες ένα από τα μέσα σταθερής τροχιάς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν

Keywords
Τυχαία Θέματα