Φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για φρικτή κακοποίηση σκύλου

11:04 3/10/2012 - Πηγή: Econews

Ποινή φυλάκισης ενός έτους (με τριετή αναστολή) και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλαν οι δικαστικές Αρχές σε ασυνείδητο για βάναυση κακοποίηση σκύλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr.

Η υπόθεση έχει ως εξής: στις 26 Σεπτεμβρίου οδηγοί στη λεωφόρο Μαραθώνος είδαν έναν μετανάστη να σέρνει με το αυτοκίνητό του έναν αλυσοδεμένο σκύλο με σκοπό να τον εξοντώσει.

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες σταμάτησαν το όχημα και ο αλλοδαπός τους εξήγησε ότι απλά «εκτελεί εντολές του αφεντικού του».

Ο ιδιοκτήτης

του σκύλου έφτασε στο σημείο λίγο αργότερα και προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι το ζώο ήταν «πολύ κακό» και προξενούσε ζημιές στα χωράφια.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, «το σκυλί ήταν σε άθλια κατάσταση, αιμορραγούσε, τα κόκκαλα του είχαν βγει έξω ενώ το δέρμα από τα πόδια του είχε εξαλειφθεί τελείως».

Αμέσως έγινε επώνυμη καταγγελία και η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη ως ηθικό αυτουργό, ενώ ο αλλοδαπός εξαφανίστηκε.

Η δίκη ορίστηκε για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όμως ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή για την 1η Οκτωβρίου φοβούμενος τις αντιδράσεις.

Τελικά φυγαδεύτηκε από το οργισμένο πλήθος με συνοδεία των ΜΑΤ.

Τη Δευτέρα ο κατηγορούμενος ζήτησε και πάλι αναβολή, όμως το αίτημά του δεν έγινε δεκτό και καταδικάστηκε ερήμην σε έναν χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της συζύγου του η οποία φέρεται να είπε στους φιλόζωους «έπρεπε να το είχαμε σκοτώσει με φόλα το σκυλί, ώστε να μην τα τραβάμε τώρα όλα αυτά».

Το άτυχο ζώο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο σε κτηνιατρείο της Νέας Ερυθραίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα