Έξυπνοι ενεργειακοί μετρητές σε κατάστημα Goody’s από Intelen

12:06 18/5/2012 - Πηγή: Econews

Η Intelen, ανακοινώνει την εγκατάσταση και ενσωμάτωση δικτύου έξυπνων διαδικτυακών ενεργειακών μετρητών που υποστηρίζουν IPv6 τεχνολογία, στο κατάστημα Goody’s στο Εμπορικό Κέντρο Escape στο Ίλιον.

Το κατάστημα Goody’s είναι το πρώτο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας που ενσωματώνεται στο έξυπνο ενεργειακό δίκτυο της Intelen, μετά την ενσωμάτωση καταστημάτων της «Πίτας του Παππού» και αποτελεί ειδική κατηγορία η οποία

έχει ιδιαίτερα ενεργειακά χαρακτηριστικά και δυναμικό προφίλ.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων συσχετίζεται με πολλούς εξωγενείς παράγοντες (καιρός, κίνηση πελατών, κοινωνικές εκδηλώσεις, αργίες, γιορτές) και η ενεργειακή κατανάλωση, μαζί με πλήθος ενεργειακών δεικτών, προβλέπεται πλέον με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

«Μετά από το αρχικό διάστημα πρώτης ανάλυσης των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, το οποίο είχε διάρκεια 2 μήνες, μπορούμε πια με ασφάλεια να αξιολογήσουμε πολλά πράγματα, σχετικά με την ενεργειακή συμπεριφορά, το μεταβλητό ενεργειακό κόστος της εταιρίας, αλλά και αποτελεσματικές μεθόδους μείωσής του, μέσω ESCO επενδύσεων, ενεργειακών κοινωνικών δικτύων, διαχείριση ζήτησης (Demand Response) και παρεμβατικών ενεργειών» δηλώνει ο κ. Θανάσης Παναγούλας, VP Business Development της Intelen.

«Ήδη στο σύστημά μας, διαχειριζόμαστε καθημερινά πάνω από 20MWh από μεγάλους Εμπορικούς και Βιομηχανικούς πελάτες, αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα διαχειρίσιμο οικονομικό portfolio ενέργειας από την Intelen που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ»

Το νέο cloud-σύστημα της Intelen, το Building Process v1, αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα Meter Data Management 2.0 συστήματα με τεχνολογίες Big Data Energy Analytics και IPv6 metering. Επισης, υποστηρίζει διαδικασίες μέτρησης και ανάλυσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο (~1 sec βάσει του IPv6), δυνατότητες facility management, διαχείριση παρεμβατικών ενεργειών, ενσωμάτωση δεδομένων ενεργειακού πιστοποιητικού και κατασκευαστικών στοιχείων, διαχείριση βλαβών/συντηρήσεων, επεκτάσεις σε υπηρεσίες διαχείρισης ζήτησης καθώς και ειδική game mechanics πλατφόρμα για την συνεχή συμμετοχή και δράση των χρηστών στο ενεργειακό κοινωνικό δίκτυο της Intelen.

Το σύστημα διαθέτει ισχυρή αλγοριθμική μηχανή για την ανάλυση και συσχέτιση περίπου 250 Key Performance Indicators σε επίπεδο δευτερολέπτων, με σκοπό την ανάλυση στατιστικών trends και επενδυτικών ευκαιριών καθώς και την λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Η Intelen θα διοργανώσει κατάλληλο event όπου θα παρουσιάσει το σύστημα στην Ελλάδα αλλά και το στρατηγικό πλάνο εισόδου της στην Αμερικανική αγορά των Smart Grids.

Keywords
Τυχαία Θέματα