Ζωολογικός κήπος αφήνει τα παιδιά να παίζουν με τίγρεις – Έρευνα από τις Αρχές

10:45 18/5/2012 - Πηγή: Econews

Σε κίνδυνο θέτουν τη ζωή των παιδιών οι υπεύθυνοι ενός ζωολογικού κήπου στην Οκλαχόμα, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες της φιλοζωικής οργάνωσης «Humane Society», επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν και να φωτογραφίζονται με μικρές τίγρεις.

Ο κ. Joe Schreibvogel, ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου που φιλοξενεί εξωτικά ζώα, αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε ότι η «Humane Society», η μεγαλύτερη οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων στην Αμερική, προσπαθεί να τον καταστρέψει οικονομικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Wayne Pacelle, επικεφαλής της φιλοζωικής οργάνωσης, υποστηρίζει ότι το να επιτρέπει

κανείς στους επισκέπτες να παίζουν με τις απρόβλεπτες τίγρεις εγκυμονεί κινδύνους.

Πριν ένα χρόνο, στο πλαίσιο μυστικής αποστολής, ένα μέλος της οργάνωσης «Humane Society» έπιασε δουλειά στον ζωολογικό κήπο για να καταγράψει σε κάμερα το παιχνίδι των παιδιών με τις τίγρεις, οι οποίες ήταν αρκετά μεγάλες σε ηλικία για να θεωρούνται ασφαλείς.

Ο «ερευνητής» είδε και άκουσε για περίπου έξι περιστατικά τραυματισμού των επισκεπτών από τα τιγράκια, που γρατσουνούσαν και δάγκωναν.

Πάντως ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος βρίσκεται και στο στόχαστρο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Γεωργίας που διεξάγει έρευνα για τον θάνατο 23 μικρών τίγρεων στο πάρκο το 2009 και το 2010.

Είναι η τέταρτη φορά που η Υπηρεσία ερευνά τον ζωολογικό κήπο και τον ιδιοκτήτη της για παραβιάσεις της Συνθήκης για την Ευημερία των Ζώων, η οποία προστατεύει τα άγρια ζώα που χρησιμοποιούνται σε θεάματα.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα