Ecoweek 2012: αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις σε πάρκα της Θεσσαλονίκης

16:45 1/3/2012 - Πηγή: Econews

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της ECOWEEK 2012 που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 2 έως 8 Απριλίου.

Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων χώρων, τα εργαστήρια ECOWEEK 2012 θα εστιάσουν σε πραγματικά έργα, σε πραγματικές συνθήκες εργοταξίου, διαμορφώνοντας υπάρχοντα πάρκα σε

γειτονιές της πόλης. Με χρήση ανακυκλωμένων και εναλλακτικών υλικών, πάρκα στην Άνω Πόλη, την Τούμπα, την Ανατολική Θεσσαλονίκη, την Τριανδρία θα αποκτήσουν γωνιές ανακύκλωσης, παιδικές χαρές και εικαστικές παρεμβάσεις που θα σχεδιαστούν από τα εργαστήρια της ECOWEEK και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο.

Η ECOWEEK 2012 περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις από διεθνείς ομιλητές, ντοκιμαντέρ, θεματικές ομιλίες, εκθέσεις, διεπιστημονικά εργαστήρια, επισκέψεις, και πολλά άλλα!

“Τα εργαστήρια της ECOWEEK 2012 είναι μια ευκαιρία για τους νέους επαγγελματίες και φοιτητές να μάθουν για «πράσινα» κτίρια, να ακούσουν και να συζητήσουν με τους καλύτερους επαγγελματίες στον τομέα αυτό και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία δίπλα στους ειδικούς στον τομέα αυτό, στο πώς να σκέφτονται, να προσεγγίζουν και να σχεδιάζουν «πράσινα» πρότζεκτ,” αναφέρει ο Πρόεδρος της ECOWEEK αρχιτέκτονας Ηλίας Μεσσίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα