Στη Γερμανίδα συγγραφέα Κάτια Όσκαμπ το Dublin Literary Award 2023

20:17 6/6/2023 - Πηγή: Diastixo

Η Γερμανίδα συγγραφέας Κάτια Όσκαμπ (Katja Oskamp) είναι η νικήτρια του βραβείου Dublin Literary Award 2023 για το μυθιστόρημά της Marzahn, Mon Amour. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

Το Dublin Literary Award είναι ένα σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο που απονέμεται ετησίως σε ένα λογοτεχνικό έργο γραμμένο ή μεταφρασμένο στα αγγλικά και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ. Το βιβλίο της Κάτια Όσκαμπ,

μεταφρασμένο στα αγγλικά από την Τζο Χάινριχ (Jo Heinrich), κέρδισε την κριτική επιτροπή, στην ανακοίνωση της οποίας μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Δεν έχετε διαβάσει άλλο βιβλίο σαν κι αυτό. Θα γελάτε δυνατά τη μια στιγμή και θα συγκινείστε βαθιά την επόμενη».

Σύμφωνα με την υπόθεση του μυθιστορήματος, μια γυναίκα που πλησιάζει τη μέση ηλικία εγκαταλείπει την αποτυχημένη συγγραφική της καριέρα για να επανεκπαιδευτεί ως χειροπρακτικός ποδιών στο προάστιο Μαρτσάν (Marzahn), κάποτε το μεγαλύτερο συγκρότημα προκατασκευασμένων κατοικιών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στα περίχωρα του Βερολίνου.

Η Κάτια Όσκαμπ (γενν. 1970, Λειψία) σπούδασε θέατρο κι εργάστηκε ως θεατρική συγγραφέας, προτού συνεχίσει τις σπουδές της στο Γερμανικό Ινστιτούτο Λογοτεχνίας. Το Marzahn, Mon Amour, που επιλέχθηκε για την καμπάνια «Berlin Reads One Book», είναι το πρώτο της βιβλίο που μεταφράστηκε στα αγγλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα