Απονεμήθηκαν τα βραβεία The Athens Prize for Literature

Τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature 2021 απονεμήθηκαν χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στον Ντάγκλας Στιούαρτ (Douglas Stuart) και στον Ανδρέα Μήτσου. O Σκοτσέζος συγγραφέας Ντάγκλας Στιούαρτ απέσπασε το Βραβείο Ξένου Μυθιστορήματος για το βιβλίο του Σάγκι Μπέιν, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση

της Σταυρούλας Αργυροπούλου, ενώ ο Ανδρέας Μήτσου απέσπασε το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο του Η παγίδα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας· η βράβευση έγινε από τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, και η παρουσίαση της εκδήλωσης από τη Μαίρη Βιδάλη.

Τα ξένα μυθιστορήματα του 2021 έκριναν οι συγγραφείς Νίκος Δαββέτας, Φίλιππος Δρακονταειδής, Σοφία Νικολαΐδου, Φίλιππος Φιλίππου και Κοσμάς Χαρπαντίδης. Τα ελληνικά έκριναν οι συγγραφείς Ανθούλα Δανιήλ, Κωνσταντίνος Μπούρας, Ντίνος Σιώτης, Δημήτρης Σωτάκης και Κώστας Χατζηαντωνίου.

Τα βραβεία μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature θεσπίστηκαν το 2006 από το λογοτεχνικό περιοδικό δε|κατα και χορηγός τους είναι η εταιρεία Mont Blanc.

Μπορείτε να διαβάσετε κριτική του Θανάση Λιακόπουλου για το Σάγκι Μπέιν εδώ και της Διώνης Δημητριάδου για την Παγίδα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα