ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Ηλιακού Θερμοσίφωνα: Διαλέγεις “Smart” – Ζεις “Eco”

12:37 14/7/2023 - Πηγή: Plaisio

Η εξέλιξη της τεχνολογίας σημειώνεται «επαναστατική» με τις επιρροές της να είναι εμφανείς σε κάθε τομέα της καθημερινότητας. Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας κυλά… Στο σπίτι! Γι’ αυτό, ας φροντίσουμε να το κάνουμε αποδοτικότερο, ασφαλέστερο, οικονομικότερο και πολύ πιο άνετο.

Η κορυφαία πρόταση για ένα sustainable σπίτι, πέρα από το βιώσιμο lifestyle ξεκινάει με την αντικατάσταση/ανακύκλωση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα. Ο Plaisio Expert

σού λύνει όοοποια απορία έχεις λεπτομερώς, για το τι είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας, πώς λειτουργεί και βάσει ποιων χαρακτηριστικών επιλέγεις τον κατάλληλο για το σπίτι σου.

Τι είναι ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας;

Είναι η απλούστερη και η γνωστότερη ηλιακή συσκευή, η οποία συλλέγοντας την ηλιακή ακτινοβολία και μετατρέποντάς την σε θερμότητα, ζεσταίνει το νερό που χρησιμοποιούμε. Επομένως, σου εξασφαλίζει με τον πιο οικονομικό τρόπο ζεστό νερό, ανά πάσα στιγμή. Αποτελείται από έναν ηλιακό συλλέκτη, μία δεξαμενή νερού (boiler), μία βάση εγκατάστασης και ένα σετ υδραυλικής σύνδεσης του συλλέκτη με το boiler.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1. Η επιφάνεια του συλλέκτη εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία και θερμαίνει το υγρό στο εσωτερικό του.

2. Το θερμό υγρό στις σωληνώσεις κινείται προς το δοχείο του θερμοσίφωνα μέσα από ένα σπείρωμα, μεταφέροντας τη θερμοκρασία του στο νερό χρήσης.

3. Το ψυχρό, πλέον, υγρό επιστρέφει μέσω των σωληνώσεων στο συλλέκτη θερμότητας για να θερμανθεί ξανά.

4.  Από το δοχείο της συσκευής διοχετεύεται νερό σε υψηλή θερμοκρασία στο σπίτι.

Special info: Το υγρό, με το οποίο μεταφέρεται η θερμοκρασία από και προς το συλλέκτη, δεν έρχεται σε επαφή με τα νερά χρήσης του σπιτιού σου.

ΕΙΔΗ ΗΛΙΑΚΩΝ Ανάλογα με τον τρόπο μεταφοράς της ηλιακής ενέργειας διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

#
Keywords
Τυχαία Θέματα