Λινού: «Δεν υπάρχει επιστημονική μελέτη για το αν τα παιδιά μεταδίδουν ή όχι τον κορονοϊό»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλά για το άνοιγμα των σχολείων, σημειώνοντας πως η κρίση του κορονοϊού είναι μία «ευκαιρία», για την ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλά για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, το ενδεχόμενο ρίσκο του εγχειρήματος υπογραμμίζοντας, ότι θα πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέσα προστασίας στους μαθητές από το υπουργείο

Υγείας αλλά και για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι μελέτες φαρμάκων κατά του κορονοϊού.

Σε δηλώσεις της στο Open το πρωί της Πέμπτης, η κυρία Λινού, είπε ότι με βάση αυτά που ξέρει και αυτά που υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία, επιστημονική απόφαση με μελέτες δημοσιευμένες, δεν υπάρχει, που πραγματικά να δείχνει αν τα παιδιά μεταδίδουν ή δεν μεταδίδουν τον ιό.

«Από εκεί και πέρα, η απόφαση είναι εν μέρει επιστημονική γνώση και εν μέρει πολιτική με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Επομένως, πρέπει από εκεί και πέρα να επιλέξεις μεταξύ δύο πραγμάτων, ή να εξασφαλίζεις πλήρως την ασφάλεια στα σχολεία κατά το δυνατόν και με περισσότερα μέτρα προστασίας ή να επιλέγεις την εξ αποστάσεως εκπαίδευση», είπε.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο δίλημμα και προσωπικά πιστεύω, ότι η πρόκληση αυτή του τι κάνουμε με τα σχολεία σε περιόδους κρίσης, είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε και να βελτιώσουμε πολύ την εξ αποστάσεως μάθηση», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της καθηγήτριας:

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα