Μάσκες στα σχολεία: Προαιρετική η χρήση λόγω «ψευδαίσθησης ασφαλείας»

Σύγχυση επικρατεί γύρω από τη χρήση της μάσκας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμώς να τονίζει πως μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν στις σχολικές αίθουσες. 

Για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία μίλησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μία μέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου της σταδιακής επαναφοράς στα θρανία.

Εξήγησε πώς η χρήση της είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική και δεν συστήνεται από τους ειδικούς. «Αν κάποιος θέλει να φοράει μάσκα δεν υπάρχει θέμα»

είπε ωστόσο επικαλέστηκε τα λεγόμενα του Σωτήρη Τσιόδρα πώς η μάσκα παρέχει μια «ψευδαίσθηση ασφαλείας».

Επίσης, είπε πώς το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων είναι απόφαση της κυβέρνησης, με ομόφωνη στήριξη της επιτροπής των ειδικών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπήρχαν και πιο τολμηρές προτάσεις για άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, άλλα αποφασίστηκε πιο συντηρητικό σχέδιο.  

«Ο καθένας, κάθε κόμμα, μπορεί να λέει ό,τι θέλει εδώ ακούμε τους ειδικούς. Είτε τους εμπιστευόμαστε από την αρχή της κρίσης, ή δεν τους εμπιστευόμαστε. Οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών υπό προϋποθέσεις. Δεν κάνουμε πειράματα» σημείωσε η κ. Κεραμέως

Τέλος, Ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου και θα εξαρτηθεί από την πορεία του ίου και από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα