Ο Άρης και τα mind games με Παναθηναϊκό που θα παίξουν τον ρόλο τους στο Κύπελλο

20:46 5/4/2024 - Πηγή: Sportime

Μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό, ο Άρης έχει το ιδανικό παιχνίδι ώστε να δείξει οτι το Καραϊσκάκης ήταν κακή παρένθεση στην πολύ καλή παρουσία που έχει εδώ και αρκετές εβδομάδες το τελευταίο διάστημα.

Αν βεβαίως παίξει όπως κόντρα στους ερυθρόλευκους τότε θα είναι δύσκολο να πάρει ακόμη και την ισοπαλία απέναντι στους

«πράσινους». Που ναι μεν δεν είναι τόσο ποιοτικοί όσο οι Πειραιώτες, αλλά «καίγονται» πολύ περισσότερο για  τη νίκη βαθμολογικά από ότι ο Θεός του πολέμου

Το θέμα είναι το κίνητρο και κόντρα στο τριφύλλι ο Άρης πρέπει να καταλάβει οτι είναι μεγάλο. Όχι μόνο γιατί κάθε νίκη σε ντέρμπι κόντρα στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες είναι σημαντική, αλλά και ενόψει του τελικού στο Κύπελλο.

Τελείως διαφορετικές διοργανώσεις μεταξύ τους, αλλά τα mind games μεταξύ αντιπάλων που αναμετρώνται μεταξύ τους πολλές φορές σε μια σεζόν παίζουν τον ρόλο τους.

Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες μετράνε από μία νίκη που ήρθε σχετικά άνετα στην έδρα τους. Ακόμη κι αν δεν υπολογίσουμε την κάκιστη διαιτησία του Αλ Χακίμ στο ματς της Λεωφόρου, η αλήθεια είναι πως ο Άρης δεν ήταν καλός.

Παίζοντας και πάλι στο Βικελίδης ο Μάντζιος και οι παίκτες του πρέπει να είναι ευχαριστημένοι μόνο σε αποτέλεσμα νίκης και με αυτή τη διάθεση και νοοτροπία πρέπει να παίξουν κόντρα στους «πράσινους». Πρέπει οι κιτρινόμαυροι να «πάρουν τον αέρα» του τριφυλλιού και μια δεύτερη νίκη θα οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πέραν του ότι ψυχολογικά θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στον αντίπαλο του ο οποίος θα μείνει και πάλι μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με ό,τι αυτό σημαίνει και για την άποψη των οπαδών του Παναθηναϊκού για τον Τερίμ που δεν κάνει και καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Ο Παναθηναϊκός, παρότι έχει καλύτερο υλικό από την εποχή Γιοβάνοβιτς, έχει χάσει αυτό το συμπαγές πρόσωπο που είχε αποκτήσει και την έννοια της «ομάδας» που είχε εμφυσήσει ο Σέρβος τεχνικός.

Από την άλλη πρέπει να αναγνωρίσουμε οτι οι πράσινοι βρίσκουν τρόπο να αντιδρούν κάθε φορά που είναι έτοιμοι να χάσουν κάποιο στόχο. Στο Κύπελλο, παρά την κάκιστη εμφάνιση στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ, βρήκαν τρόπο να προκριθούν έστω και στα πέναλτι. Στη Super League, με δύο μεγάλες νίκες στα πλέι οφ, μέσα σε Καραϊσκάκη και τώρα επί της ΑΕΚ με ανατροπή, κατάφερναν να παραμείνουν ζωντανοί για το πρωτάθλημα.

Συνεπώς θα είναι σημαντικό για το Άρη μια νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η άσχημη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό δίνει αισιοδοξία ότι την Κυριακή στο Βικελίδης θα εμφανιστεί ένας «άλλος» Άρης. Γιατί συνήθως μετά από κακά αποτελέσματα η ομάδα του Μάντζιου μας έχει συνηθίσει στο να αντιδρά και μάλιστα πειστικά.

Η διαφαινόμενη παρουσία του Μανού Γκαρσία στην παρουσία της αρχικής 11άδας δίνει τη σιγουριά ότι ο Άρης θα είναι πιο δημιουργικός και πιο απειλητικός επιθετικά σε σχέση με το Καραϊσκάκη. Ο  Παναθηναϊκός κάνει αρκετά λάθη στα μετόπισθεν και ο Θεός του πολέμου πρέπει να το εκμεταλλευθεί. Οπως έκανε στο ματς του πρώτου γύρου!

ΥΓ: Βεβαίως άλλο το πρωτάθλημα και άλλο το Κύπελλο. Είτε ο Άρης κερδίσει και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ τον Παναθηναϊκό, είτε τα χάσει δεν θα πρέπει να επηρεαστεί. Ούτε να «πετάει στα σύννεφα» στην πρώτη περίπτωση, ούτε και να τα «βάψει μαύρα» στη δεύτερη. Απλά να χρησιμοποιήσει αυτά τα ματς ως mind games επί του τριφυλλιού.

ΥΓ1: Στα mind games «υπάγεται» και το θέμα της έδρας του τελικού του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός με το να προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγήσει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και όχι σε ουδέτερο γήπεδο, δείχνει φόβο. Εφόσον τελικά γίνει στο Πανθεσσαλικό όπως -όλα δείχνουν- θα επίσης μια ακόμη ψυχολογική νίκη για τον Αρη.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα