Κρατάει μόνο τη νίκη και το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, 1-0 με γκολ του Σβαμπ και ανοιχτοί λογαριασμοί στη ρεβάνς

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 του Βόλου στο ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σβαμπ ήταν αυτός που σκόραρε για τους «ασπρόμαυρους» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντεσπόντοφ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε και πάλι σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κάνει μετά από καιρό την επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου και τον Αντρέ Βιεϊρίνια να τοποθετείται

στα αριστερά της άμυνας.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «μουδιασμένες» στον αγωνιστικό χώρο, με τα λάθη να κυριαρχούν στα πρώτα λεπτά, ενώ αμφότερες δεν δημιούργησαν κάποια ευκαιρία.

Ο Βόλος όχι μόνο δεν κλείστηκε στα μετόπισθεν, αλλά προσπάθησε να βρει χώρους προκειμένου να απειλήσει στην επίθεση.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης μετά το 30ο λεπτό, «πολιορκώντας» την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Κωνσταντέλιας ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του πρώτου μέρους και από μία δικιά του μαγική μπαλιά στον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος κέρδισε πέναλτι με το οποίο ο Σβαμπ άνοιξε το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σκοπό να πιέσουν στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία.

Η εικόνα των γηπεδούχων ήταν ιδιαίτερα προβληματική στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βόλο να πιέζει και να έχει κάποιες ευκαιρίες προκειμένου να ισοφαρίσει στο ματς, με τον Μωραϊτη που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61ο λεπτό να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Μάλιστα, ο 26χρονος κατάφερε και να σκοράρει, το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε από τον διαιτητή Ευαγγέλου για επιθετικό φάουλ στον Βιεϊρίνια.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με το 1-0 να είναι και το τελικό σκορ και τους «ασπρόμαυρους» να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στη φάση των «8» της διοργάνωσης.



ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (66′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (66′ Τάισον), Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (74′ Μπράντον).

Βόλος: Κόστιτς, Τάχατος (46′ Άλχο), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέτ (61′ Μωραΐτης), Ντέλετιτς (46′ Ασλανίδης), Ενγκίν (57′ Κόμπα), Γκαρσία.

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα