Η κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών F1 2023

Ανακαλύψε την κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών F1 2023 μετά το Grand Prix της Βραζιλίας, τον 20ο αγώνα της χρονιάς που κέρδισε ο Max Verstappen.

Όλα πάνε καλά για τον Max Verstappen . Συγγραφέας της pole position στο Ιντερλάγκος, ο Ολλανδός δεν δυσκολεύτηκε να εξασφαλίσει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας αυτήν την Κυριακή, την 17η του ήδη αυτή τη σεζόν του 2023, που αποτελεί νέο ρεκόρ στη F1 .

Κατάταξη οδηγών και κατασκευαστών F1: Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής

στον αγώνα Sprint στο Κατάρ, ο οδηγός της Red Bull έχει πλέον 524 μονάδες. Ξεπερνώντας το όριο των 500 πόντων σε μια σεζόν, ο Max Verstappen έφτασε σε ένα άνευ προηγουμένου όριο στην ιστορία της Formula 1. Ο Sergio Pérez, ο οποίος έχασε τη μονομαχία του από τον Fernando Alonso στον τελευταίο γύρο, απέχει πολύ με μόλις 258 μονάδες. Ωστόσο, κερδίζει λίγο αέρα στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, τώρα 32 πόντους μπροστά από τον Lewis Hamilton , ακόμα 3ος με 226 βαθμούς.

Κατάταξη οδηγών  F1 2023

Δεν θες ταξί, θες Taxi.grΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;MotoGP Marquez: «Δεν σκέφτομαι να ταιριάξω με τον Rossi»

Στη συνέχεια, βρίσκουμε τον Fernando Alonso (198) που χάρη σε ένα 8ο βάθρο τη φετινή σεζόν, παραμένει στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Μια θέση που ποθούσε ο εξαιρετικός Lando Norris (195), δύο φορές 2ος αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Sprint και στο Grand Prix. Ο Carlos Sainz είναι λίγο πίσω με 192 πόντους, 22 περισσότερους από τον συμπαίκτη του Charles Leclerc (170).

Μεταξύ των κατασκευαστών, ο τίτλος έχει ήδη αποφασιστεί αφού η Red Bull (782 βαθμοί) στέφθηκε στην Ιαπωνία για έκτη φορά στην ιστορία της. Η αυστριακή ομάδα έχει υπερδιπλάσιους βαθμούς από τη Mercedes (382), ενώ η Ferrari (362) δεν το βάζει κάτω στον αγώνα για τη 2η θέση. Πίσω, η McLaren κατέληξε να προσπεράσει την Aston Martin και τώρα προηγείται με 21 μήκη (282 έναντι 261).

Κατάταξη κατασκευαστών F1 2023

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1 Βραζιλίας: Esteban Ocon αποκάλεσε τον Fernando Alonso «f***ing ηλίθιο»Συνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 Brazil: Η αυλαία του Βραζιλιάνικου GP κλείνει με εισβολή του κόσμου στον αγωνιστικό χώροΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα