Ένα ηχηρό «ντροπή σου» στην Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με την ξέφτιλα της ελληνικής Κυβέρνησης!

Άρθρο που δεν χρειάζεται να αλλάξεις και πολλές λέξεις για την Ντόρα Μπακογιάννη. Αυτό αλιεύσαμε στον κυπριακό Τύπο με αφορμή την εισήγησή της για την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο τίτλος του άρθρου του Γιώργου Καλλινίκου στην ιστοσελίδα Philenews είναι «Ντροπή σου άθλια Ντόρα Μπακογιάννη». Δεν μπορείς να μην υιοθετήσεις. Άλλωστε το Ντροπή δεν το λέμε εμείς, ούτε καν ο αρθρογράφος. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς το ανέφερε.

«Ξέρω

πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας. Ντροπή σας», ήταν τα λόγια του. Αφορμή όπως προαναφέραμε η εισήγησή της για την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η δε εισήγησή της έγινε δεκτή και πράγματι μπορεί να θεωρηθεί: «σαν πισώπλατη μαχαιριά κατά της Κύπρου μπορεί να λογισθεί, αφού το ίδιο καθεστώς παρατηρητή στο ΣτΕ κατέχει και το ψευδοκράτος».

Δεν είναι η πρώτη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία κηλίδα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε εθνικά ζητήματα και κυρίως σε θέματα που άπτονται της ηθικής απέναντι σε αλληλέγγυες χώρες.

Δική της ατζέντα έχει η Ντόρα Μπακογιάννη;

Το κυβερνών κόμμα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κινδυνεύει να ταράξει συθέμελα όλες τις (αληθινές) συμμαχίες του ελληνικού κράτους, ακολουθώντας την τακτική του… όπου φυσάει ο άνεμος. Ο δε πρόεδρος της Σερβίας δεν έμεινε απλώς σε έναν σχολιασμό και χαρακτηρισμό για την Ντόρα Μπακογιάννη. Πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα.

Διότι, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε πως υπήρχε αμερικανικός δάκτυλος για να αλλάξει την στάση της η Ντόρα Μπακογιάννη. Το ακόμα χειρότερο στην όλη ιστορία, είναι η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη για το θέμα, όπου παίρνει αποστάσεις και αναφέρει πως δεν θα ψηφίσει η Ελλάδα.

Τι θέλει να μας πει δηλαδή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών; Πως η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως εκπρόσωπο της ελληνικής αντιπροσωπείας έχει δική της ατζέντα; Κοροϊδευόμαστε; Και ακόμα έτσι να είναι, είναι δυνατόν τη μία η ελληνική πλευρά αν εισηγείται ένταξη και στη συνέχεια στην ψήφιση των αρμόδιων Υπουργών να το αλλάζουμε; Τόσο διάτρητο είναι το επικοινωνιακό πλαίσιο στο οποίο κινούνται εσωτερικά τα στελέχη της Κυβέρνησης;

Πολύ εύστοχα αναφέρεται στην ανάρτηση πως ανοίγει ο δρόμος από ελληνικό χέρι στην ένταξη και του ψευδοκράτους. «Είναι θλιβερό διότι, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται σαν μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων με εμπλεκόμενους τους Σέρβους και τους Κοσσοβάρους, ήρθε ελληνικό χέρι να ανακατέψει τα κάρβουνα και να τα αναζωπυρώσει, φυσώντας τις στάχτες προς την μια πλευρά. Εκείνην με την οποία υποτίθεται ότι η Αθήνα διατηρούσε μέτωπο συνεργασίας.

Είναι θλιβερό επειδή με αυτή την αναζωπύρωση των καρβούνων, απειλείται σοβαρά πλέον να καεί και η Κύπρος, που διαθέτει το όμαιμον και ομόγλωσσον… Είναι τραγικό επειδή επί μισό αιώνα, η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτού του δύσμοιρου νησιού πασχίζει να ξεχάσει την τραγικότατη εκείνη καραμανλική ρήση \\η Κύπρος κείται μακράν…’’».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση ΕΔΩ

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα