Λαμία-Παναθηναϊκός 0-5: Κορυφή με σόου Ιωαννίδη-Μπακασέτα

Με τους Φώτη Ιωαννίδη (54’-61’) και Τάσο Μπακασέτα (44’ 57’) να πραγματοποιούν μία εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από τη Λαμία επικρατώντας 5-0. Οι «πράσινοι» έκαναν ρεκόρ στα Playoffsστην 6η στροφή της εφετινής διοργάνωσης, με τον Βέρμπιτς να περνάει στο 21’ στη θέση του τραυματία Μπερνάρ και να σκοράρει στο 23’, βάζοντας τις βάσεις

στη νίκη της ομάδας του για την «πρώτη» της φορά! Παράλληλα ανέβηκαν στην κορυφή του πρωταθλήματος και περιμένουν το αποτέλεσμα της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη, για να δουν αν θα παραμείνουν εκεί. Από την απέναντι πλευρά, ο σύλλογος της Φθιώτιδας παραμένει χωρίς βαθμό από τη λήξη της κανονικής περιόδου, γράφοντας αρνητική ιστορία…

«Τυχερός» στην ατυχία του και σόου Ιωαννίδη

Με τον Παναθηναϊκό να χάνει ευκαιρία στο 4’ άρχισε το παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος». Ο Μπακασέτας έκανε το σουτ, με τον Κοσέλεφ να αποκρούει εντυπωσιακά. Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει, αλλά η προσπάθεια του Τσιλούλη πέρασε άουτ. Ακολούθησε ένα κακό διάστημα από τις δύο ομάδες στο γήπεδο, με αποκορύφωμα την ατυχία των φιλοξενούμενων στο 21’ Σε εκείνο το σημείο ο Μπερνάρ αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο, με τον Βέρμπιτς να παίρνει τη θέση του. Και δύο λεπτά μετά από την ατυχία του τραυματισμού του πολύπειρου μεσοεπιθετικού, ο άνθρωπος που πήρε τη θέση του σκόραρε! Από πάσα του Ιωαννίδη ο Λημνιός βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοσέλεφ από πλάγια θέση, το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι, με τον Βέρμπιτς να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να σπρώχνει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0 του «τριφυλλιού». Ο ρυθμός του ματς έπεσε μετά το γκολ, όμως και η επόμενη στιγμή ήταν για τους «πράσινους». Ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής, με το πλασέ του να περνάει δίπλα από την εστία του αντίπαλου γκολκίπερ! Αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει, ο Έλληνας στράικερ έκανε τα… πάντα όλα στο 44’, δεν παράτησε τη φάση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπακασέτα, που έγραψε το 2-0 του 45λεπτου.

Ιωαννίδης και Μπακασέτας από άλλο… πλανήτη!

Φορτσάτος βγήκε από την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός, που «καθάρισε» την υπόθεση νίκη από 54’. Από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα ο Ιωαννίδης σκόραρε το 3-0, με τους δυο τους να αλλάζουν ρόλους από το δεύτερο στο τρίτο γκολ της ομάδας τους. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Λαμία, τρία λεπτά μετά ο Μπακασέτας έκανε το 4-0! Ύστερα από προσπάθεια του Λημνιού και κόντρες στα σώματα των αμυντικών, η μπάλα έφτασε στον αρχηγό της Εθνικής, ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά τον Κοσέλεφ στο ματς! Το εξάλεπτο… φωτιά του «τριφυλλιού» ολοκληρώθηκε στο 60’, με τον Ιωαννίδη να σκοράρει εκ νέου για το 5-0 των «πράσινων» με διαγώνιο σουτ. Φυσικά, το διάστημα που ακολούθησε ήταν διαδικαστικό με μοναδικό ενδιαφέρον το τελικό σκορ. Εν τέλει αυτό δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται προσωρινά στην κορυφή, περιμένοντας το Άρης-ΑΕΚ.

Η ταυτότητα του ματς:

6η αγωνιστική Playoffs Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Αθανάσιος Διάκος»

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Βοηθοί: Φωτόπουλος, Καραγκιζόπουλος

4ος: Κατοίκος

VAR: Διαμαντόπουλος

Σκόρερ: 23’ Βέρμπιτς, 44’-57’ Μπακασέτας, 54’-60’ Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ (21’ λ.τρ. Βέρμπιτς), Λημνιός, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (71’ Σπόραρ).

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Σλίβκα, Νιούνιες, Τσιλούλης, Λέικ (46’ Μαρτίνεθ), Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

Keywords
Τυχαία Θέματα