Ταλαιπωρημένοι και απροπόνητοι

Η Ελάν Σαλόν δεινοπάθησε για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη σήμερα (15/1), λόγω προβλήματος στο «Μακεδονία», κι ως εκ τούτου δεν προπονήθηκε.

Θύμα του σοβαρού προβλήματος που υπάρχει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το οποίο ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, έπεσε σήμερα (15/1) η αποστολή της Ελάν Σαλόν. Το αεροπλάνο που μετέφερε τη γαλλική ομάδα, η οποία παίζει αύριο (16/1) με τον ΠΑΟΚ
για το Basketball Champions League, χρειάστηκε να προσγειωθεί στη Χρυσούπολη Καβάλας κι ως εκ τούτου οι ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν.

Οι Γάλλοι, λοιπόν, αντί να φτάσουν στις 15:20’ στο (υπό ανακατασκευή) αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπως ήταν προγραμματισμένο, προσγειώθηκαν γύρω στις 17:30’ σε αυτό της Χρυσούπολης. Από εκεί, ταξίδευσαν οδικώς γύρω στις δύο (2) ώρες μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

Όπως ήταν επόμενο, επειδή ακριβώς οι παίκτες ταλαιπωρήθηκαν, η τεχνική ηγεσία της ομάδας αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η (αρχικά) προγραμματισμένη για τις 19:30 προπόνηση στο PAOK Sports Arena, ώστε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο. Έτσι, η γαλλική αποστολή πήγε κατευθείαν στο ξενοδοχείο, που έκλεισε για να καταλύσει. Η Σαλόν θα πάει στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με μία προπόνηση, που θα γίνει αύριο το πρωί στην έδρα του «Δικέφαλου».

Πάντως, οι Γάλλοι είναι σε καλή στιγμή, σε ό,τι αφορά στην ετοιμότητα και τη διάθεσή τους εν όψει του παιχνιδιού με τους «ασπρόμαυρους» για την 11η αγωνιστική του 2ου ομίλου του BCL. Στο πρωτάθλημα Γαλλίας πέτυχαν σπουδαία νίκη επί της Βιλερμπάν το περασμένο Σάββατο (13/01) με σκορ 84-52.

Η Σαλόν σε αυτή την αναμέτρηση είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα. Ήταν μπροστά στο ημίχρονο με νταμπλ σκορ (46-23), όπως και στο τέλος της τρίτης περιόδου (68-34), ενώ κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα ήταν και η υπεροχή της στον τομέα των ριμπάουντ (43 έναντι 18). Έξι παίκτες της Σαλόν είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Mickael Gelabale να ξεχωρίζει με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ πολύ καλός ήταν και ο Pierre-Antoine Gillet με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ. Παρά τη νίκη της, η πρωταθλήτρια Γαλλίας την περασμένη σεζόν παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 4-12.
Keywords
Τυχαία Θέματα