Πογέτ: “Είμαστε έτοιμοι” (video)

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε στην κάμερα των καναλιών novasports, αλλά και στον Αποστόλη Λάμπο για τον αυριανό αγώνα μπαράζ της εθνικής ομάδας με το Καζακστάν. Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι, αλλά και ότι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι απέναντι στο Καζακστάν, αλλά και ο κόσμος να στηρίξει από τα πρώτα κιόλας λεπτά την εθνική ομάδα.

Τι έχετε στο νου σας, 24 ώρες πριν τον αγώνα με το Καζακστάν;

Είμαστε έτοιμοι, είμαστε ήρεμοι. Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση,

ολοκληρώσαμε την προπόνηση χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα, ώστε αύριο να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι και να πετύχουμε την πρόκριση στο τέλος.

Έχουν δει πολύ βίντεο, έχουν προπονηθεί πάρα πολύ , έχουν μιλήσει πολύ. Τι είναι αυτό που έχει δει στα ματιά των παιδιών;

Οι παίκτες ξέρουν απέναντι σε ποιον παίζουν. Το Καζακστάν είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια. Πρέπει αφενός να σεβαστούμε τον αντίπαλο και αφετέρου η ομάδα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας, Χρήστος Τζόλης και Φώτης Ιωαννίδης, μας είπαν ότι τους έχει μοιράσει τους ρόλους, με τέτοιον τρόπο ώστε να γνωρίζουν  τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Θεωρεί ότι οι ποδοσφαιριστές του το έχουν πετύχει αυτά τα δύο χρόνια, αλλά και εν όψει του αυριανού παιχνιδιού;

Είναι ένα σημείο κλειδί για εμάς, τις τελευταίες δύο προπονήσεις είχαν πολλά πράγματα να κάνουν με την ομάδα, τα οποία ίσως αύριο στο παιχνίδι δεν είναι εύκολο για τον φίλαθλο να τα αντιμετωπίσει, αλλά τα έχουμε εντοπίσει και φυσικά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι αύριο να τα εφαρμόσουμε για να έχει η ομάδα την απόδοση που πρέπει σε έναν τέτοιο αγώνα.

Σε ότι έχει να κάνει με τη συγκέντρωση τω ν ποδοσφαιριστών σε ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι εύκολο για τον προπονητή, μιας και έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο να λέμε ότι «τα ψέματα έχουν τελειώσει»; Είναι ή τώρα ή ποτέ;

Καλή ερώτηση, θεωρώ ότι τις τελευταίες εβδομάδες που μιλούσα με τους παίκτες μου, κατάλαβα ότι θέλανε πάρα πολύ να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι, το βασικό αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε ήρεμοι, προκειμένου να κάνουμε το παιχνίδι που θέλουμε.

Μετά το αίτημα για αναβολή των play-offs, έχουμε και γεμάτο γήπεδο καθολικά και με το άλλο πέταλο ανοιχτό. Πόση στήριξη κερδίζει η εθνική ομάδα με αυτό;

Με κάνει περήφανο, και ατομικά, αλλά και ως μέλος του προπονητικού επιτελείου, που μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο για αυτά που χρειάζονται να γίνουν. Γιατί όταν κάνεις πράγματα ως ομάδα, τότε τα πράγματα είναι εύκολα.

Θα ήθελε να πει στον κόσμο να έχει υπομονή για το αυριανό ματς;

Όχι, θέλουμε οι φίλαθλοι να είναι ενθουσιασμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Τους θέλουμε στις δύσκολες στιγμές του αγώνα να «βράζει» το γήπεδο, γιατί όπως λέμε και στην Αγγλία «δεν παίζουμε για τις συνθήκες του αγώνα, αλλά παίζουμε για το ίδιο το παιχνίδι. Θέλουμε ο κόσμος να είναι ο δωδέκατος μας παίκτης στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα