Βαλένθια-Μπάγερν Μ. 70-68: Δια… πυρός και σιδήρου για play-in

Η Βαλένθια υποδέχτηκε την Μπάγερν Μονάχου στη «Λα Φοντέτα» για λογαριασμό της 30ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το παιχνίδι είχε κομβική βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, αφού πριν από αυτό και οι δύο βρίσκονταν στο 13-16 και στο κυνήγι της δέκατης Παρτίζαν.

Οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη νίκη κυρίως χάρη στην εξαιρετική τους απόδοση στην πρώτη και την τελευταία περίοδο του αγώνα και στην κλασική σκληρή τους άμυνα.

Από την άλλη, η Μπάγερν κατάφερε να επανέλθει μετά το κάκιστο ξεκίνημά της, όμως

στο τέλος δεν τα κατάφερε και έχασε σημαντικό έδαφο στη μάχη των play-in.

Το ματς

«Κατάπιαν» τους Βαυαρούς οι «νυχτερίδες» στην πρώτη περίοδο 

Επιβλητική ήταν η εμφάνιση των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού επέβαλε από νωρίς το ρυθμό της, έπαιξε τη γνωστή της εξαιρετική άμυνα , που της έδωσε ώθηση και επιθετικά και έφτασε σε σημείο να προηγείται με 15 πόντους (23-8) κάτι παραπάνω από δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, πλησίασαν στους 10 (25-15), όμως ο Τζόουνς με τρεις εύστοχες βολές στην τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου έγραψε το 28-15. 

Έβγαλε αντίδραση και πλησίασε η Μπάγερν 

Η Μπάγερν Μονάχου δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια ύστερα από το αρχικό ξέσπασμα των γηπεδούχων. Το σύνολο του Πάμπλο Λάσο εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη αστοχία των αντιπάλων της πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων, έτρεξε επιμέρους σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο 22-17 και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με τη διαφορά κάτω των δέκα πόντων (45-37). 

Κορυφαίος του πρώτου μέρους ήταν ο Τζόουνς της Βαλένθια με 13 πόντους. 

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε… 

Από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στην τρίτη περίοδο, δέχθηκαν μόνο 12 πόντους και κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση… αναπνοής. Από την άλλη, οι «νυχτερίδες» είχαν χάσει φανερά το ρυθμό τους επιθετικά και δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις πίσω από τη γραμμή των 6,75, μετρώντας μόλις τρία εύστοχα τρίποντα σε 18 προσπάθειες. 

Μοιραίος ο Λούτσιτς, το πήρε μέσω άμυνας η Βαλένθια

Το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού, αφού δεν κατάφερε να βρει σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι διέφυγε στο δυνατό σημείο που την έχει οδηγήσει καθ’ όλη τη φετινή σεζόν, που δεν είναι άλλο από την άμυνα. Οι «νυχτερίδες» κράτησαν χωρίς πόντο τους αντιπάλους τους για περίπου έξι λεπτά στην τελευταία περίοδο και έφτασαν πολύ κοντά στη μεγάλη νίκη. Η Μπάγερν έβγαλε αντίδραση κατάφερε να φτάσει το παιχνίδι στο 68-66 με δική της την τελευταία κατοχή, όμως ο Λούτσιτς αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο και έτσι η Βαλένθια πήρε τη μεγάλη νίκη που τη φέρνει ισόβαθμη με την Παρτίζαν στην 10η θέση.

Κορυφαίος της αναμέτρησης για τους νικητές ήταν ο Τζόουνς με 19 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Ίνγκλις και Οτζελέγε με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα