Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 76-89: «Πράσινη» κυριαρχία (highlights)

Έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Μήτογλου, Σλούκα και Λεσόρ, το σύνολο του Αταμάν κυριάρχησε στη Stark Arena και πλέον κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να αγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Μήτογλου στα πρώτα λεπτά και ο Σλούκας στη συνέχεια πρωτοστάτησαν στην επίθεση για τους «πράσινους» στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στους Ναν, Γκριγκόνις, οι οποίοι και οι δύο μαζί είχαν 5/5 τρίποντα και συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα τους να πάει στα αποδυτήρια με το +10 (41-51). Οι γηπεδούχοι

ήταν άστοχοι από μακρινή απόσταση και αυτός ήταν ο λόγος που κυνηγούσαν συνεχώς στο σκορ. Ο Λεσόρ ήταν κυρίαρχος στην τρίτη περίοδο και ο κύριος λόγος που οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν τη διαφορά τους και έβαλαν τις βάσεις για το ροζ φύλλο που κατέκτησαν (76-89).

«Πράσινος» βομβαρδισμός με τρίποντα

Μπορεί ο Παναθηναϊκός μετά από 70 δευτερόλεπτα να μην είχε καταφέρει να πάρει ούτε προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια ο Ντίνος Μήτογλου ανέλαβε δράση και με 3/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο έδωσε στην ομάδα του το πάνω χέρι (9-11). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι άστοχοι από μακρινή απόσταση και μόνος τρόπος επίτευξης πόντων ήταν από το ζωγραφιστό. Η άμυνα των «πρασίνων» προσαρμόστηκε, έλεγξε τα ριμπάουντ και με τρίποντα στο ανοικτό γήπεδο από Γκριγκόνις, Μήτογλου και Σλούκα εκτόξευσαν τη διαφορά στους εννιά πόντους (11-20). Το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου δεν άλλαξε τα πράγματα, καθώς ο Ναν απάντησε στο τρίποντο του Νέντοβιτς και διατήρησε τη διαφορά ένα βήμα πριν τους δέκα. Η είσοδος του Τεόντοσιτς βελτίωσε την παραγωγικότητα του Ερυθρού Αστέρα, μειώνοντας στους τρεις (20-23), αλλά δύο σερί τρίποντα από Σλούκα και Ναν στο τέλος του χρόνου διαμόρφωσαν το τελικό 20-29 του πρώτου δεκαλέπτου, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι είχαν 7/9 τρίποντα!

Ο Σλούκας πήρε τη σκυτάλη από τον Μήτογλου

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου το σύνολο του Αταμάν και με τον Λεσόρ να αφήνει πίσω του την κακή πρώτη περίοδο εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 (22-36). Το τάιμ άουτ και η είσοδος του Ίλιτς άλλαξε προς στιγμήν τα δεδομένα με τον Ερυθρό Αστέρα να ρίχνει τη διαφορά σε μονοψήφιο (34-43), αλλά ο Ναν με το τρίτο εύστοχο τρίποντο περιόρισε τη χαρά των γηπεδούχων. Νταβιντόβατς και Μπολομπόι ήταν οι… υπεύθυνοι για το 5-0 σερί των «ερυθρόλευκων» και το τάιμ άουτ που ζήτησε εσπευσμένα ο Τούρκος τεχνικός, ο οποίος είδε την ομάδα του να χάνει το καθαρό μυαλό που είχε στην επίθεση και το πάθος στην άμυνα. Στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα το παιχνίδι ήταν λίγο… άναρχο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να πάει στα αποδυτήρια με το +10 (41-51).

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο είχε 10/18 δίποντα, 9/13 τρίποντα και 4/5 βολές. Πρώτος του σκόρερ ο Μήτογλου με 12 πόντους και ακολούθησαν οι Ναν με 11 και ο Σλούκας με 10. Ο τελευταίος είχε και 5 ασίστ! Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν 12/17 δίποντα, 3/10 τρίποντα και 8/8 βολές!

Κυρίαρχος ο Λεσόρ

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε «παγωμένος» και έμεινε χωρίς πόντο για 2,5 λεπτά, αλλά στο ίδιο χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι είχαν ευστοχήσει μόνο με τον Νταβιντόβατς (44-51). Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την… αφλογιστία των «πρασίνων» και το πλήρωσε. Ένα τρίποντο του Μήτογλου (3/4) και ένα κάρφωμα του Λεσόρ στον αιφνιδιασμό έστειλαν τη διαφορά στους 12 (46-58).Οι «πράσινοι» είχαν περιορίσει τη δράση των αντιπάλων τους στα ριμπάουντ, αλλά οι αργές επιστροφές δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει ακόμα περισσότερο στο σκορ. Σε αυτό το σημείο ανέλαβε δράση ο Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ ήταν ανίκητος και στις δύο πλευρές του γηπέδου κόβοντας στην άμυνα και κάνοντας πόστερ τον Τεόντοσιτς στην επίθεση. Από τα χέρια του η διαφορά έφτασε στους 16, αλλά ο Νταβιντόβατς με λέι απ στην εκπνοή την κατέβασε στους 14 στο τέλος της περιόδου (56-70).

Έγινε του… Challenge

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα περισσότερη ώρα οι διαιτητές ήταν μπροστά στην οθόνη, παρά στο παρκέ με τη σφυρίχτρα στο στόμα. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά και έδωσε την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να επιστρέψει στο παιχνίδι προσωρινά. Ο Τεόντοσιτς σέρβιρε, ο Νταβιντόβατς (19.π) εκτελούσε και οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους οκτώ (65-73). Οι «πράσινοι» έδειξαν και πάλι ψυχραιμία και ανωτερότητα. Ο Λεσόρ έβγαλε την άμυνα και ο Γκραντ με τρίποντο «πάγωσε» τη Stark Arena. Το παιχνίδι πήγε στο… μία σου και μία μου με τη διαφορά να παραμένει σταθερά στους δέκα. Αυτό που δεν σταμάτησε ήταν η… επίσκεψη των διαιτητών στο instant replay. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με την υπερπολύτιμη νίκη (76-89) και στρέφει την προσοχή του στον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Λεσόρ με 19 πόντους, ενώ από 17 είχαν οι Σλούκας (10 ασίστ) και Μήτογλου. 15 πρόσθεσε ο Ναν και 12 ο Γκραντ. Για τους γηπεδούχους 19 πόντους είχαν οι Νταβιντόβατς και Νέντοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα