ΠΑΟΚ: Ξεπέρασε κι αυτόν τον σκόπελο… (photos&videos)

Μπορεί να έμοιαζε εύκολο αλλά δεν ήταν. Το τελικό 3-0 (21’ Κωνσταντέλιας, 43’ Ρ. Σοάρες, 57΄Σάστρε) του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της Τούμπας ήρθε ως άλλο ένα πειστήριο της καλής κατάστασης και της αγωνιστικής προόδου για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Δεύτερο – διαδοχικό – ματς πρωταθλήματος που κράτησε το «μηδέν» ως παθητικό, παρθενική συμμετοχή για τον Μάρκος Αντόνιο και 3η θέση με δύο

βαθμούς να τον χωρίζουν από την κορυφή της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League.

Κι όλα αυτά αμέσως μετά από μία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά, όπως ήταν αυτήν της περασμένης Πέμπτης, που ανέκαθεν η ομαλή μετάβαση στα των εγχώριων διοργανώσεων αποτελούσε θέμα συζήτησης. Όπως έγινε και με το αντίστοιχο της επιστροφή της ομάδας μετά από τη διακοπή του Πρωταθλήματος για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων, έτσι και σ’ αυτόν τον τομέα, ο συγκεκριμένος αγωνιστικός σκόπελος δείχνει ν’ ανήκει στο παρελθόν.

Κατά την πάγια τακτική του…

Με οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα εν συγκρίσει με το αντίστοιχο του αγώνα στη Φρανκφούρτη, τέσσερις ποδοσφαιριστές εκτός (σ.σ. Μπάμπα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ, Μουργκ), ο Ρουμάνος τεχνικός κάλυψε το κομμάτι της ενέργειας, έβγαλε ορμή στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας – πάντα – ως σημείο αναφοράς τον αειθαλή Τάισον και τον ορεξάτο Κωνσταντέλια.

Κόντρα σε μια ομάδα που φέτος παρουσιάζεται καλύτερη από ποτέ με συνέπεια να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με τη – διόλου ευκαταφρόνητη – συγκομιδή των δέκα έξι βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ νωρίτερα από το 21’ όταν το έκανε με τον «Ντέλια», κάτι που αποτέλεσε το σημαντικότερο παράπονο για τον 54χρονο Ρουμάνο τεχνικό μέσα από τη γενικότερη ικανοποίησή του για τα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών του κόντρα στο σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου, όπως εξέφρασε μιλώντας στα κανάλια Novasports.

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚΛΑΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Δοκιμάστηκε προς το τέλος του Α’ μέρους όταν έβγαλε σημάδια κόπωσης και ραθυμίας στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα της Φθιώτιδας να τον πιέσει για ένα δίλεπτο εκνευρίζοντας – και – τον Κοτάρσκι για την επιπολαιότητα των συμπαικτών του που τον ανάγκασαν – γι’ άλλη μια φορά – σε σημαντικές επεμβάσεις, αλλά για δεύτερο – διαδοχικό – αγώνα Πρωταθλήματος ήρθε ο Ράφα Σοάρες να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα σκοράροντας, στην κορύφωση άλλης μιας συνδυαστικής προσπάθειας που του έδωσε τη δυνατότητα να πετύχει το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα του «Δικεφάλου».

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚΛΑΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)Ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο…

Ανάλογες συνθήκες βίωσαν οι γηπεδούχοι και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο άνευ διαφοροποιήσεων στις αρχικές τους 11άδες. Ήταν η χρονική στιγμή στην οποία η Λαμία επένδυσε περισσότερο από κάθε άλλη προκειμένου να βγάλει αντίδραση για να επιστρέψει στο ματς.

Το παιχνίδι «άνοιξε», ο ρυθμός ξέφυγε με απανωτά «πάνω – κάτω» για να έρθει μια ιδανική ανάπτυξη από την πλευρά του ΠΑΟΚ, που έδωσε την ευκαιρία στον Σάστρε ν’ ανέβει όλη τη δεξιά πλευρά, να μπει διαγώνια στην αντίπαλη περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ να διαμορφώσει το τελικό σκορ, μπαίνοντας κι αυτός στη σχετική – φετινή – μακρόσυρτη λίστα των σκόρερ, δέκα πέντε τον αριθμό ως τώρα!

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚΛΑΜΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)Η στιγμή του αγώνα…

Και φυσικά ως σημείο αναφοράς της αναμέτρησης δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το 76ο λεπτό και την παρθενική συμμετοχή του Μάρκος Αντόνιο με την ομάδα στη σεζόν. Ο βραχύσωμος μέσος, που αντικατέστησε τον Σβαμπ, αποθεώθηκε από τον κόσμο, όχι μόνον κατά την είσοδό του στο ματς, αλλά σε κάθε του επαφή με την μπάλα στα πρώτα λεπτά, ενώ στο τέλος και στο καθιερωμένο – πλέον – τελετουργικό των πανηγυρισμών οι συμπαίκτες του, τον έβαλαν σε θέση… οργανωτή με τον 23χρονο ν’ αποχωρεί αμέσως μετά έντονα φορτισμένος συναισθηματικά για την αγάπη που έχει βρει από μια ομάδα της οποίας είναι μέλος τους τελευταίους τρεις μήνες και χωρίς να έχει προλάβει να δώσει το παραμικρό σ’ αυτήν.

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚΛΑΜΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Γι’ αυτό κι οι ευχαριστίες του μετά το τέλος του αγώνα μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή των καναλιών Novasports, Monday FC όπου συνομίλησε με τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Γιάννη Πάγκο. Την ίδια ώρα που Βιεϊρίνια και Τάισον κόντεψαν να… «σκοτωθούν» τρέχοντας στα σκαλοπάτια προς τ’ αποδυτήρια προκειμένου να προλάβουν ν’ αλλάξουν τάχιστα και να μεταβούν στην «PAOK Sports Arena» για το μπασκετικό ματς του «Δικεφάλου» κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου. Κι αυτό είναι κάτι που λέει πολλά, ειδικά για τον Βραζιλιάνο, στον οποίο αναφέρθηκε επί μακρόν ο κ. Λουτσέσκου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το τέλος του ματς.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τον Α’ γύρο της κανονικής περιόδου έχοντας δύο νίκες περισσότερες, δύο ισοπαλίες λιγότερες και δέκα γκολ περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό σημείο της σεζόν, όπως δείχνει κι η σχετική κάρτα από την εν λόγω εκπομπή.

Και η συνέχεια…

Ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης καθώς ακολουθεί το ματς Κυπέλλου την Πέμπτη στην Τούμπα κόντρα στον Βόλο (19:00) για τη φάση των «16», την Κυριακή η ομάδα θα βρεθεί στην ορεινή Αρκαδία για να δοκιμαστεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης (Γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», 20:30, NOVA SPORTS PRIME), την Πέμπτη στις 14 Δεκεμβρίου στις 19:45 θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Τούμπας την Ελσίνκι στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του UECL έχοντας ήδη κατοχυρώσει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, την Κυριακή 17/12 στις 19:30 θα δώσει διαδοχικό εκτός έδρας αγώνα για το Πρωτάθλημα,  αυτήν τη φορά κόντρα στην Κηφισιά και θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στο 2023 την Πέμπτη 21/12 στο γήπεδο της Τούμπας αντιμετωπίζοντας τον ΟΦΗ στις 20:30 (NOVA SPORTS PRIME).

Και κάτι επί προσωπικού… Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών «έφυγαν» από τη ζωή δύο πολύ καλοί φίλοι. Ο Νίκος Μπέσκος και ο Τζόνι Γκορέζης. Αδυνατώ να το πιστέψω και να το συνειδητοποιήσω, πολλώ δε περισσότερο οι δικοί τους άνθρωποι. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη κι αντοχές. Καλό τους «ταξίδι»… Στιγμές σαν κι αυτές δεν είναι για πολλά λόγια. Ο θρήνος είναι βουβός…

Καλή συνέχεια, καλή δύναμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα