Παναθηναϊκός: Θετική εικόνα των πράσινων στο ντεμπούτο Τερίμ

Επιπλέον υπάρχει συνεχής ρυθμός και λιγότερα κενά διαστήματα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Φατίχ Τερίμ δίνει βάση στην πίεση και την κατοχή της μπάλας. Τα Γιάννενα χθες βράδυ δεν μπορούσαν να αλλάξουν καλά καλά δεύτερη πάσα, εξαιτίας της αφόρητης πίεσης. Επίσης είδαμε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό να βγάζει αρκετές κάθετες μπαλιές, σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς ο ΠΑΣ έπαιξε με δυο ζώνες άμυνας, ακόμα και όταν το σκορ ήταν 2-0.

Ο Τούρκος προπονητής είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Θέλει μάχες, τρέξιμο και ένταση σε ολόκληρο το 90λεπτο,  ενώ είναι θετικό ότι

ενεργεί γρήγορα και δεν περιμένει να φθάσει το 70′ για να αντικαταστήσει κάποιον ποδοσφαιριστή. 

Για την αλλαγή ψυχολογίας δεν το συζητάμε… 

Εμφανής η σε όλους και το έβλεπες σε παίκτες όπως ο Βιλένα, ο οποίος χθες έπαιζε με ιδιαίτερο πάθος και ξεχώριζε σε όλες του σχεδόν τις ενέργειες. Ο Ολλανδός διεθνής μάλιστα, σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ το οποίο πανηγύρισε σαν μικρό παιδί, δείγμα του κλίματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. 


Βεβαίως αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο γιατί ο Φατίχ Τερίμ φημίζεται για την εξαιρετική επικοινωνία που έχει με τους ποδοσφαιριστές. Ο Τούρκος τεχνικός χαρακτηρίζεται από συμπατριώτες του μετρ στην ψυχολογία και σε αυτόν τον τομέα δούλεψε πολύ αυτές τις λίγες ημέρες που βρίσκεται στο Κορωπί. Το μόνο αρνητικό στοιχείο στην εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν η άμυνα, που “έκανε νερά” και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα στο β’ 45λεπτο.


Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ο νέος τεχνικός, όσο και αν προσπαθήσει, γιατί χρειάζονται μεταγραφές αμυντικών που θα κάνουν τη διαφορά. 

Ο Αράο δεν είναι κεντρικός αμυντικός, ενώ ο Γεντβάϊ σε κρίσιμες στιγμές δείχνει να μην έχει καθαρό μυαλό. Χθες ο Κροάτης στόπερ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιρετικός, όμως, λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι έκανε δυο σημαντικά λάθη που θα μπορούσαν να ξαναβάλουν τον ΠΑΣ στο παιχνίδι. 


Σε γενικές γραμμές οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που τους ζητάει ο νέος προπονητής, ωστόσο, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να κατανοήσουν 100% τις επιθυμίες και τον τρόπο σκέψης του. 

Επίσης θα πρέπει σύντομα ο σύλλογος της Αθήνας να κάνει μεταγραφές, γιατί πλησιάζουν τα μεγάλα ντέρμπι σε πρωτάθλημα, αλλά και Κύπελλο Ελλάδας και η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα