Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-77: Βελτιωμένος και νικητής

Οι “πράσινοι” συγκριτικά με την αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, παρουσίασαν πολύ καλύτερη εικόνα. Πήραν ορθολογικές αποφάσεις στην επίθεση, κυκλοφόρησαν πολύ καλά τη μπάλα και με αρκετά βελτιωμένα ποσοστά ευστοχίας, κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να ελέγξουν το ματς με τη Μακάμπι (24-18).

Οι Ισραηλινοί έβγαλαν αντίδραση στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όπου μείωσαν σε απόσταση αναπνοής (26-25), όμως η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Απάντησε

με επιμέρους 8-2, για να προηγηθεί με 34-27 και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας επιβάλει για τα καλά την υπεροχή του (46-36).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνέχισε να διατηρεί την υπεροχή του και στο τρίτο δεκάλεπτο, όντας σταθερά μπροστά στο σκορ, αφού η Μακάμπι δεν μπορούσε να απειλήσει. Με πλουραλισμό στην επίθεση, καλές επιλογές και κυρίως σταθερά ανεβασμένα ποσοστά, ειδικά από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι σε θέση οδηγού, συντηρώντας διψήφια διαφορά (69-59).

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το τέταρτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση. Κατά διαστήματα δε έστειλαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (85-71), με τη Μακάμπι να μην έχει απάντηση. Έτσι, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο “Nick Galis International Tournament”.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 46-36, 69-59, 89-77

Keywords
Τυχαία Θέματα