Παναιτωλικός – ΟΦΗ 1-1: Ματσάρα χωρίς νικητή! (highlights)

Οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν στο ματς όμως παρέμειναν για άλλη μία αγωνιστική χωρίς νίκη, ωστόσο η εμφάνισή τους ήταν ενθαρρυντική.

Οι Κρητικοί, έμειναν σε τέταρτη σερί ισοπαλία και έχουν αήττητο πέντε αγωνιστικών, αλλά και αυτοί είχαν σημαντικές περιόδους του αγώνα στους οποίους κυριάρχησαν.

Τα αρχικά πλάνα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Καπίνο, τετράδα στην άμυνα με Μαυρία, Μαλή, Ντουάρτε και Τορεχόν, αμυντικά χαφ τους Πέρες και Μπαλτασάρα, στα άκρα τους Ντίας και Βοΐλη, καθώς και τον Χουάνπι

πίσω από τον Πέδρο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Μπάουμαν, στόπερ οι Βούρος, Πασαλίδης και Καρώ. Στα δύο άκρα Λάρσον (δεξιά) και Θοράρινσον (αριστερά), στο κέντρο οι Μεγιάδο, Γκλάζερ και Γκαγιέγκος, επιθετικοί οι Μπάκιτς και Φελίπε.

Μία σου και μία μου!

Με αρκετά καλό ρυθμό και φάσεις το πρώτο μέρος, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε δυνατά και στο 5′ είχε την πρώτη τελική με σουτ του Ζοάο Πέδρο που μπλόκαρε εύκολα ο Μπάουμαν.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Χουάνπι εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Πέδρο πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο επερχόμενος Μαλής, σκόραρε ανενόχλητος από κοντά στο δεύτερο.

Ο ΟΦΗ όμως πήρε στη συνέχεια στα ηνία και στο 17′ απείλησε με σουτ του Μπάκιτς που μπλόκαρε ο Καπίνο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο, οι Κρητικοί ισοφάρισαν, όταν βγήκαν στην κόντρα, ο Γκαγιέγκος έκανε σουτ που αποκρούστηκε, όμως ο Φελίπε ευνοήθηκε από τις κόντρες και με δεξί διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, έγραψε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν στο 31′ ευκαιρία για το 1-2, με κεφαλιά του Καρώ αρχικά που αποκρούστηκε στη γραμμή και μακρινό σουτ στη συνέχεια από τον Θοράρινσον, που πέρασε άουτ.

Ο Παναιτωλικός, απάντησε στο 33′ με ένα καλό μακρινό σουτ του Πέδρο, που κατέληξε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο 43′, ο Θοράρινσον προσπάθησε εκ νέου από μακριά, το σουτ του κόντραρε στα σώματα και άλλαξε πορεία, όμως ο Καπίνο ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Καλύτερη ευκαιρία όμως για τον ΟΦΗ, ήταν αυτή του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων, με τον Γκλάζερ να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση στην περιοχή, αλλά τον Καπίνο να αποκρούει το δυνατό σουτ του Ισραηλινού.

Πολλές φάσεις, κανένα γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα μεγαλύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους στο 48′, όταν ο Μπάκιτς πήρε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, τσίμπησε ωραία την μπάλα, όμως την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φελίπε με κεφαλιά ανάγκασε τον Καπίνο σε μεγάλη επέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο Μπάκιτς σούταρε άουτ.

Αντιδρώντας στην κυριαρχία του ΟΦΗ, ο Σούρερ άλλαξε όλη την τριάδα πίσω από τον επιθετικό Πέδρο, ενώ σχεδόν αμέσως έχασε τον Μαυρία λόγω τραυματισμού.

Oι γηπεδούχοι, ανέβηκαν μετά τις αλλαγές και έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο β’ μέρος, με μακρινό σουτ του Πέρες που κατέληξε άουτ, μετά από πάσα του Ζ. Πέδρο.

O τελευταίος, έφτασε ο ίδιος κοντά στο γκολ στο 62′, όμως ένα σουτ του από την περιοχή από καλή θέση ήταν άστοχο.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν και αυτοί τριπλή αλλαγή, με Άμπαντα, Μοσκέρα και Λαμπρόπουλο, όμως ο Παναιτωλικός είχε πάρει το πάνω χέρι και στο 71′ έχασε άλλη μία ευκαιρία με τον Πέδρο.

Οι Κρητικοί απάντησαν με σουτ του Μοσκέρα που μπλόκαρε ο Καπίνο στο 73′, για να έρθει η τεράστια ευκαιρία των γηπεδούχων στο 79′, όταν βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, ο Σενγκέλια έβγαλε τον Ντουάρτε τετ-α-τετ, αλλά ο Μπάουμαν τον νίκησε.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι βρήκαν πάλι μπροστά τους τον Μπάουμαν σε σουτ του Σενγκέλια, όμως από εκεί και πέρα οι Κρητικοί ήταν αυτοί που έκαναν τις σημαντικότερες ευκαιρίες, με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου και απόκρουση του Καπίνο στο 87′, αλλά και αστοχία του Μοσκέρα ξανά με το κεφάλι από πολύ καλή θέση στις καθυστερήσεις.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΦΗ 1-1

Stoiximan Super League 2023/24, 6η Aγωνιστική, Γήπεδο Παναιτωλικού

Γκολ: 10′ Μαλής – 20′ Φελίπε
Κίτρινες: Καρέλης, Μπαλτασάρα – Πασαλίδης, Λάρσον
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Ανδριανός
Βοηθοί: Νικολαϊδης, Τριανταφύλλου
Παναιτωλικός (Σούρερ): Καπίνο – Μαυρίας (58′ Λιάβας), Μαλής, Ντουάρτε, Τορεχόν – Πέρες, Μπαλτασάρα – Χουάνπι (52′ Ξενιτίδης), Ντίας (52′ Ντουάρτε), Βοΐλης (52′ Σενγκέλια) – Πέδρο (88′ Καρέλης).
ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν – Βούρος, Πασαλίδης (70′ Λαμπρόπουλος), Καρώ – Λάρσον, Μεγιάδο, Γκλάζερ (78′ Νέιρα), Γκαγιέγκος (70′ Μοσκέρα), Θοράρινσον (70′ Άμπαντα) – Μπάκιτς, Φελίπε (84′ Τοράλ).

Keywords
Τυχαία Θέματα