Αυτό το “στολίδι” θέλει να φτιάξει η Μίλαν μέχρι το 2029!

Η Μίλαν έκανε τα πρώτα επίσημα βήματα για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου στην περιοχή του San Donato Milanese.

Οι Ροσονέρι ενημέρωσαν τους φιλάθλους της ομάδας για το έργο με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τετάρτης και στην οποία αναφέρουν ότι το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα μέχρι 70.000 θεατές, ενώ προβλέπεται η κατασκευή νέου μουσείου και γραφείων για την ομάδα.

«Η Μίλαν συνεχίζει με αποφασιστικότητα τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου υπερσύγχρονου σταδίου. Η Λέσχη ολοκλήρωσε σήμερα το πρώτο επίσημο βήμα – ενόψει της πιθανής

μελλοντικής υποβολής ενός πλήρους σχεδίου έργου – καθώς παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο του San Donato Milanese μια πρόταση Αστικής Ανάπτυξης για την περιοχή «San Francesco»», ανέφεραν οι Ροσονέρι.

«Ο στόχος της πρότασης είναι να δημιουργήσει σημαντική αξία για την περιοχή, η οποία στη συνέχεια θα επωφεληθεί από μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, χάρη σε μια σειρά εργασιών αναβάθμισης. Αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας νέας «Πύλης στο Μιλάνο» προς το Νότο, μια σύνδεση Ανατολής-Δύσης από το San Donato στο Αβαείο Chiaravalle και τα πάρκα του, ευκολότερη χρηστικότητα και υπηρεσίες για το Parco Sud και εύρυθμη πρόσβαση στην πιθανή μελλοντική τοποθεσία.

Η πρόταση στοχεύει επίσης στη δημιουργία ενός ενιαίου κόμβου υποδομής στην περιοχή του Μιλάνου (σιδηρόδρομος, μετρό, αυτοκινητόδρομος) σε μια αστικοποιημένη περιοχή με προηγουμένως εγκεκριμένο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Παρέμβασης (I.I.P.), ενώ ταυτόχρονα θα αναγεννηθεί μια εγκαταλειμμένη αστική περιοχή.

Το αρχικό πλάνο για το νέο στάδιο – η ιδέα του οποίου μπορεί να παρουσιαστεί σε μεταγενέστερο στάδιο της διαδικασίας σχεδιασμού και επομένως δεν αποτελεί αντικείμενο του εγγράφου που παρουσιάζεται σήμερα – είναι η κατασκευή μιας καινοτόμου, βιώσιμης και πολυλειτουργικής εγκατάστασης, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 70.000 θεατές.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί στους φιλάθλους μια άνετη και συναρπαστική εμπειρία, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει ευρύχωρα καθίσματα, κοντινή απόσταση από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο και ένα ευρύ φάσμα καταστημάτων για φαγητό και ποτό.

Δίπλα στο στάδιο, το πλάνο προβλέπει την κατασκευή του νέου μουσείου του συλλόγου, ένα κατάστημα της AC Milan, τα νέα κεντρικά γραφεία του συλλόγου, ένα ξενοδοχείο και μια περιοχή ψυχαγωγίας, καθώς και ένα Ενεργειακό Κέντρο για την παραγωγή βιώσιμης ενέργειας».

Ο Πρόεδρος της Μίλαν, Πάολο Σκαρόνι, δήλωσε: «Για πάνω από τέσσερα χρόνια, ξεκινήσαμε με πεποίθηση ένα ταξίδι με στόχο να δώσουμε στον σύλλογό μας ένα από τα καλύτερα στάδια του κόσμου, το οποίο μπορεί να μας συνοδεύσει σε ένα νικηφόρο και βιώσιμο μέλλον». Αυτό αντιπροσωπεύει ένα προκαταρκτικό βήμα στην εξέλιξη αυτής της διαδικασίας, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της ιδιοκτησίας μας να εγγυηθούμε τη συνεχή ανάπτυξη για την AC Milan τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα