Οκτώ Euroleague ερωτήματα

Διπλή αγωνιστική εβδομάδα εν΄ όψει και το novasports.gr αραδιάζει τα οκτώ ερωτήματα που περιμένουν να απαντηθούν.

1)Χίμκι: θα είναι ανταγωνιστική στην Αθήνα;

Η πρώτη επίσκεψη της Χίμκι σε ελληνικό έδαφος έφερε και την πρώτη ήττα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία έπεσε πάνω στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ολυμπιακού και παραδόθηκε πολύ γρήγορα,
εμφανίζοντας σημάδια αναρχίας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα του Φαλήρου. Από τότε βέβαια, οι Ρώσοι έχουν στο πέτο τους το παράσημο της νίκης στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ, αλλά θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς τον σημαντικό Άντονι Γκιλ, ο οποίος θα χάσει τουλάχιστον τον επόμενο μήνα μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Στα υπέρ των Ρώσων η απουσία άγχους, αφού με 5-1 εκκίνηση μια ήττα στο Ο.Α.Κ.Α δεν θα προβληματίσει κανένα στα περίχωρα της Μόσχας.

2)Αρκεί ο Ταβάρες για να επανέλθει η Ρεάλ;

Έξω ο Γιουλ το καλοκαίρι, έξω ο Κούζμιτς τον Οκτώβρη, έξω και ο Αγιόν στις αρχές του μήνα. Η Ρεάλ έχει κερδίσει με το… νυστέρι της τον τίτλο της πιο άτυχης ομάδας της Ευρωλίγκας και οι ήττες άρχισαν να συσσωρεύονται στη Μαδρίτη. Χίμκι στο Palacio, Μακάμπι στο Τελ Αβίβ στην Ευρωλίγκα, εντός έδρας ήττα από τη Μπαρσελόνα στο clasico του ισπανικού πρωταθλήματος. Η απόκτηση του Ταβάρες θα καλύψει κάπως το κενό, αλλά η Μπασκόνια περιμένει με ακονισμένα νύχια στη Βιτόρια.

3)Μπορεί και εκτός έδρας η Μακάμπι;

Εντάξει, μας έπεισε πια η Μακάμπι πως δεν πρόκειται για τον συρφετό των προηγούμενων δύο ετών. Τέσσερις νίκες σε έξι ματς, εκ των οποίων οι τρεις στο «Γιαντ Ελιάου» που σιγά σιγά ξαναγίνεται…κατηφορικό. Τι γίνεται όμως εκτός έδρας; Η λογική λέει ότι η Εφές δεν θα καταφέρει πολλά στο Ισραήλ, όμως στη συνέχεια η αμερικανική ομάδα του Νέβεν Σπάχια εκστρατεύσει στη Μόσχα για να αντιμετωπίσει τη Χίμκι, στο πρώτο πραγματικό εκτός έδρας crash test.

4)Πότε θα ξεκολλήσει η επίθεση του Ολυμπιακού;

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μπορεί να διατείνεται πως «με ενδιαφέρει να κερδίζω, ακόμα και αν πετυχαίνουμε 50 πόντους», όμως και ο ίδιος ξέρει πως αν δεν συνέλθει η επίθεση της ομάδας του το ταξίδι στην Πόλη για το remake του τελικού με την Φενέρμπαχτσε θα είναι mission impossible. Άπαντες αναμένουν την επιστροφή Σπανούλη, αλλά ο μεσσιανισμός σπανίως βοήθησε, ακόμα και αν αναφερόμαστε σε ένα μελλοντικό Euroleague Legend.

5)Αρκεί το clasico για να επανέλθει η Μπάρσα;

Μία κρύο (τρίτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν από την Εφές), μία ζέστη (με το διπλό επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη για το ισπανικό πρωτάθλημα). Τα σκαμπανεβάσματα της Μπαρσελόνα είναι εντός προγράμματος από τη στιγμή που πρόκειται για μια ομάδα με τόσους νεοφερμένους, αλλά από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει και η ευρωπαϊκή αντεπίθεση. Το πρόγραμμα λέει ταξίδι στο Μπάμπεργκ και υποδοχή της Βαλένθια και μόνο το 2/2 θα μας πείσει πως ο δείκτης κοιτάζει προς τα πάνω.

6)Έφτασε η ώρα της «πράσινης» αντεπιθεσης;

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι… ταμειακώς εντάξει μετά από τις πρώτες έξι αγωνιστικές στις οποίες είχε το χειρότερο πρόγραμμα από κάθε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας. Το 3-3 ρεκόρ και κυρίως το διπλό στο Σ.Ε.Φ έχουν φέρει ηρεμία, όμως θα χρειαστεί ανάλογη συνέχεια απέναντι σε Χίμκι και Εφές για να αποδείξουν οι πράσινοι πως είναι σε τροχιά απογείωσης. Αν την επόμενη εβδομάδα έχει ανέβει στο 5-3, οι πράσινοι θα μπορούν να τρέφουν ρεαλιστικές ελπίδες διάκρισης.

7)Ποιο είναι το ταβάνι της Βαλένθια;

Μπορεί να διαλύθηκε στη Μόσχα, αλλά αυτό έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας θέλουν να κρατήσουν το ευρωπαϊκό τους κίνητρο ζεστό και η διπλή εβδομάδα τους προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το κάνουν. Χωρίς ταξίδια, αφού πρώτα υποδέχονται την Αρμάνι και στη συνέχεια πετάγονται ως τη Βαρκελώνη, σχεδιάζουν το «ξεπέταγμα» τους αναμένοντας και την επιστροφή των σημαντικών Αντουάν Ντιό και Λατάβιους Γουίλιαμς.

8)Τι θα δείξει το πρώτο ΤΣΣΚΑ – Φενέρ;

Η πρώτη σύγκρουση των φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας έρχεται στη Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ έχει προ πολλού αφήσει πίσω της την ήττα από την Ρεάλ, με τον Ντε Κολό αφηνιασμένο και ενεργητικό 88.2 πόντων ανά αγώνα απολαμβάνει τον τίτλο της καλύτερης επίθεσης της διοργάνωσης. Η Φενέρ θα αντιπαρατάξει την καλύτερη άμυνα (69.5) πόντους και την αυτοπεποίθηση της ομάδας που ακόμη και χωρίς Κάλινιτς – Ντίξον είναι…παράλογα σταθερή για αυτό το σημείο της σεζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα