Ο Μασούντ τον έσπρωξε στην ήττα

Ο Πανιώνιος είναι γεγονός πως δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Όχι μόνο λόγω της εμφάνισης που έκανε στα Πηγάδια, αλλά γενικότερα το τελευταίο διάστημα. Δικαιολογίες υπάρχουν αρκετές. Απουσίες βασικών παικτών, πρόωρο ξεκίνημα στη σεζόν και κούραση κάποιες εξ αυτών.

Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί είναι ο εκνευρισμός την ώρα του αγώνα. Και στο ματς με την Ξάνθη, από το 14' και μετά σιγά σιγά όλη η ομάδα κυριευόταν από νευρικότητα
και θυμό. Και λέω από το 14' και μετά γιατί είναι η φάση που ο Μασούντ ζητάει πέναλτι στο μαρκάρισμα από τον Γέντρισεκ, ο Αρετόπουλος θεωρεί πως δεν υπάρχει παράβαση και κάπου εκεί είναι η αρχή του τέλους της παρουσίας του Μασούντ στο ματς.

Διαμαρτυρίες, δυνατά μαρκαρίσματα και κίτρινη κάρτα στο 27'. Ο Πανιώνιος δεν παίρνει απολύτως τίποτα από τον πιο ποιοτικό του παίκτη και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά ταυτόχρονα ο εκνευρισμός μεταδίδεται και στους υπόλοιπους παίκτες. Το γκολ του Γέντρισεκ στο 23ο λεπτό είναι πολύ εύκολο για να το δεχθεί μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο. Λουσέρο αρχικά και Γέντρισεκ στη συνέχεια συνεργάστηκαν χωρίς την παραμικρή πίεση. Τα μαρκαρίσματα χάθηκαν, ο άξονας ήταν άδειος και κάπως έτσι, σαν σε προπόνηση, ήρθε το σκορ έγινε 1-0.

Από εκεί και έπειτα τα λάθη αυξήθηκαν, η Ξάνθη είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει, όμως είτε λόγω Μάτιτς, είτε λόγω φλυαρίας το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0. Ο Μασούντ που τα άκουσε στην ανάπαυλα, έμεινε στα αποδυτήρια, όμως το κακό είχε ήδη γίνει για τον Πανιώνιο. Ο Σαραμαντάς βοήθησε ανασταλτικά, όμως και δημιουργικά εξακολουθούσε να υπάρχει θέμα. Αν εξαιρέσουμε το σουτ του Μασούρα στο 51 ', δεν υπήρχε κάποιο άλλο σημείο αναφοράς στον επιθετικό τομέα των “κυανέρυθρων”. Ο Γρηγορίου ότι κι αν προσπάθησε να αλλάξει στην επίθεση δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο Πανιώνιος που έχουμε δει στα προηγούμενα ματς δεν παρουσιάστηκε ποτέ στα Πηγάδια και η ήττα από την Ξάνθη είναι απολύτως δικαιολογημένη.

To έχουμε γράψει και το έχουμε πει πολλές φορές. Ο ήρεμος Μασούντ είναι πραγματικά μια όαση στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο εκνευρισμένος Μασούντ είναι η απόλυτη καταστροφή για την ομάδα του. Ο Ιρανός πρέπει να σεβαστεί πρωτίστως τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο και τον Πανιώνιο. Ο Γρηγορίου οφείλει να τον συνετίσει. Για να μπορέσει να πάρει πράγματα από τον Ιρανό. Η επιλογή ν' αντικατασταθεί στο ημίχρονο φυσιολογικότατη. Τα προσωπικά του Μασούντ πρέπει να βρεθεί τρόπος να μείνουν εκτός. Είτε θέλει, είτε όχι.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως πρέπει να αλλάξει πράγματα η ομάδα. Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι αυτά, αλλά είναι γεγονός πως όντως χρειάζεται κάποια αναθεώρηση πραγμάτων και καταστάσεων. Τουλάχιστον μέχρι τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αυτό που προέχει και πρέπει να συμβεί άμεσα είναι η ομάδα να βρει την ηρεμία της, εντός και εκτός αποδυτηρίων. Γιατί με ένταση και αποφάσεις εν θερμώ τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά.

Το εύκολο είναι να δείξεις με τον δάκτυλο τον “φταίχτη” για την εμφάνιση, το δύσκολο πως να αποτρέψεις κάτι ανάλογο μελλοντικά. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, οπότε όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να καθίσουν ήρεμα και ωραία και να βρουν τη λύση. Ο Πανιώνιος έχει μάθει να ζει στα δύσκολα, πάντα όμως είχε ως μυστικό του όπλο την ηρεμία και το οικογενειακό κλίμα. Αυτό πρέπει να προφυλαχθεί.

ΥΓ: Βλάχος και Κότνικ οι παίκτες που διασώθηκαν από την απογοητευτική εμφάνιση στα Πηγάδια, ενώ ο Κόρμπος στα 32 του, έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον προσπαθώντας να περιορίσει τους κινδύνους.
Keywords
Τυχαία Θέματα