Ο Άγιαξ είναι εδώ! (video)

Η Αϊντχόφεν ταξίδεψε στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής στην Eredivisie, τρέχοντας νικηφόρο σερί δέκα αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα κι έχοντας διαφορά δέκα βαθμών από την ομάδα του Μαρσέλ Κέιζερ. Ωστόσο η εικόνα της ομάδας του Φιλίπ Κοκού, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, επ' ουδενί αποτέλεσε ένδειξη των παραπάνω δεδομένων.
Ο Άγιαξ κυριάρχησε στον τομέα της κατοχής ωστόσο το πρώτο ημίχρονο ήταν στείρο, με τους χώρους περιορισμένους για τον "Αίαντα" από την
εστιασμένη στην ανασταλτική λειτουργία PSV.
Στο δεύτερο μέρος ο Άγιαξ βρέθηκε στο 3-0 μέσα σε έντεκα λεπτά, από το 61ο μέχρι το 72ο. Νέρες, Σένε και Φαν ντε Μπικ μετέτρεψαν σε παραγωγικότητα την ξεκάθαρη ανωτερότητα των γηπεδούχων. Στο διάστημα που ακολούθησε η PSV εκμεταλλεύθηκε την προσπάθεια διαχείρισης του προβαδίσματος από τον Άγιαξ, αλλά δε μπόρεσε να αλλάξει κάτι στο ματς εξαιτίας της καθυστερημένης αφύπνισης της. Το δοκάρι του φαν Χίνκελ στο 84ο λεπτό καταγράφηκε ως η σημαντικότερη απειλή για την εστία του Ονανά.
Ο Άγιαξ μείωσε τη διαφορά στους επτά βαθμούς, τροφοδοτώντας με οξυγόνο την προσπάθεια καταδίωξης της δεύτερης Άλκμααρ και τηνς πρωτοπόρου Αϊντχόφεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα