«Μίλησε» στο τέλος ο Ινσίνιε

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με φρενήρη ρυθμό και στα 90 λεπτά, η Νάπολι επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στο «Σαν Πάολο» με το γκολ του Λορέντσο Ινσίνιε στο 90ο λεπτό.

Έστω και αν το γκολ μπήκε στο τέλος, αν μία ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτή ήταν η Νάπολι, που είχε τις μεγαλύτερες φάσεις στο παιχνίδι, απέναντι σε μία παθητική Λίβερπουλ που κοίταξε πως δεν θα δεχτεί γκολ
και ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά. Ένα ματς που τελείωσε με 15 τελικές προσπάθειες για την ομάδα του Αντσελότι, έναντι μόλις 4 της Λίβερπουλ.

Mία από τις ελάχιστες φορές που απείλησε ο Σαλάχ

Το πρώτο ημίχρονο δεν θα το θυμόμαστε σίγουρα για τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, που ήταν ελάχιστες, αλλά για τον φρενήρη ρυθμό και το πάθος που έπαιξαν και οι δύο αντίπαλοι.
Μετά το πρώτο 10λεπτό, η Νάπολι ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά με εξαιρετική αμυντική λειτουργία οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να απειλήσουν τον Άλισον. Μάλιστα στο 11ο λεπτό ο Ινσίνιε υποδέχτηκε ωραία τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, έκανε το διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Άλισον. Λίγο αργότερα η Λίβερπουλ στάθηκε άτυχη, αφού αποχώρησε τραυματισμένος ο Κεϊτά και στην θέση του πέρασε ο Χέντερσον.

Η 2η καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 33ο λεπτό με το σουτ του Μίλικ που μπλόκαρε σε καλή θέση ο Άλισον. Από την άλλη πλευρά η Λίβερπουλ ήταν ακίνδυνη επιθετικά και δεν είχε κάποια ευκαιρία αξιομνημόνευτη σε αυτό το διάστημα.

Μονομαχία Κουλιμπαλί - Φιρμίνο

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση για τους γηπεδούχους. Το αριστερό σουτ του Μίλικ βρήκε σε ετοιμότητα τον Άλισον που έπεσε στην αριστερή γωνία του και απομάκρυνε. Τέσσερα λεπτά αργότερα στο γύρισμα του Μάριο Ρούι, πρόλαβε τον Ινσίνιε ο Φαν Ντάικ.

Στο 72ο λεπτό η Λίβερπουλ σε μία από τις ελάχιστες επιθετικές της προσπάθειες απείλησε, αλλά η έγκαιρη έξοδος του Οσπίνα προ του Μανέ, αποδείχτηκε σωτήρια για την ομάδα του.

Στο τελευταίο 15 λεπτο η άμυνα της Λίβερπουλ δέχτηκε μεγάλη πίεση και με την είσοδο και του Μέρτενς στο παιχνίδι. Στο 75΄ μεγάλη φάση για τη Νάπολι. Γύρισμα από τα αριστερά του Κουλιμπαλί, το απευθείας σουτ του Καγεχόν έδιωξε λίγο πριν από την γραμμή ο Γκόμες και ενώ είχε εξουδετερωθεί ο Άλισον.

Στο 82΄η καλύτερη ευκαιρία για τους «παρτενοπέι». Σέντρα του Μάριο Ρούι, από κοντά ο Μέρτενς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Πανηγυρίζει έξαλλα ο Οσπίνα το γκολ του Ινσίνιε

Η επιβράβευση για τη Νάπολι ήρθε στο 90΄ με το γκολ του Ινσίνιε, το 6ο για τον 27χρονο επιθετικό στην φετινή σεζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα