Ραψωδία στο Λονδίνο, 4-2 η Μπάρτσα την Τότεναμ

Καταιγιστικός ρυθμός, απρόβλεπτο σενάριο και πάνω απ’ όλα έξι γκολ, δύο εκ των οποίων ήταν χάρμα ιδέσθαι. Η επίσκεψη της Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο (4-2 την Τότεναμ) έδωσε στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους όλα όσα προσδοκούσαν.

Ήταν μια βραδιά που οι Καταλανοί είχαν πάμπολλες ευκαιρίες να κλειδώσουν εύκολα και γρήγορα το ματς, έπειτα από τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τον Κοουτίνιο στο 2’ και το γκολ-ποίημα του Ράκιτιτς στο 28’. Το πέτυχαν εν τέλει λίγο πριν πέσει η αυλαία της βραδιάς, με τον απόλυτο πρωταγωνιστή της βραδιάς Λιονέλ
Μέσσι (90’). Μέχρι να φτάσουν όμως εκεί, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Τότεναμ αν μη τι άλλο κατάφερε να τους αγχώσει.

Στα ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου συμπυκνώνεται το νόημα ολόκληρου του παιχνιδιού: μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο Μέσσι σημαδεύει δύο φορές με παρόμοιο τρόπο το δεξί δοκάρι του Λιορίς ((47’-51’). Αντί να γίνει το 3-0 και να πέσουν πρόωρα οι τίτλοι τέλους, ο Χάρι Κέιν βρίσκει στο ακριβώς επόμενο λεπτό (52’) την άμυνα της Μπαρτσελόνα εκτός ισορροπίας, σωριάζει κάτω σαν αφελές σχολιαρόπαιδο τον Σεμέδο και με ένα πλασέ σήμα-κατατεθέν, που συνδυάζει θαυμαστή ψυχραιμία και ακρίβεια, βάζει φωτιά στο «Γουέμπλεϊ».

Ο Μέσσι θα λυτρωθεί τέσσερα λεπτά αργότερα (3-1 στο 56’), όμως είναι φανερό πλέον ότι οι γηπεδούχοι όχι απλώς έχουν ξεπεράσει το αρχικό σοκ, αλλά είναι έτοιμοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Μειώνουν σε 3-2 στο 66’ με τον Λαμέλα, χάνουν δυο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και παραδίδονται στο 90’, όταν πλέον δεν έχουν άλλο δρόμο απ’ το να ρισκάρουν πέρα από κάθε όριο.

Τότεναμ: Λιορίς, Τριπίερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Σον (66’ Σισοκό), Γουίνκς, Κέιν, Λαμέλα (79’ Λιορέντε), Γουανιάμα (57’ Ντάιερ), Λούκας, Ντέιβις.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Ράκιτιτς, Σ. Μπουσκέτς (Βερμάελεν 90’), Κοουτίνιο (Κοουτίνιο 83’), Άρθουρ (Βιδάλ 87’), Λουίς Σουάρες, Μέσσι, Λενγκλέ, Ζ. Άλμπα.
Keywords
Τυχαία Θέματα