Λίβερπουλ: Η… αλήθεια του Κλοπ που επιβεβαιώνουν τα νούμερα και αυτή που όχι (videos)

Η Λίβερπουλ ήταν για ακόμη μία φορά απόλυτη κυρίαρχος κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως δεν κατάφερε να… γευτεί τη χαρά της νίκης για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντί της και είδε την Άρσεναλ να την προσπερνά στη βαθμολογία της Premier League, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Οι «ρεντς» έπαιζαν… μόνοι τους στο πρώτο ημίχρονο του «Όλντ Τράφορντ», όμως δεν κατάφεραν να αποκτήσουν προβάδισμα… ασφαλείας και στο δεύτερο το πλήρωσαν.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης

ο Γιούργκεν Κλοπ, τόνισε πως η ομάδα του άξιζε τη νίκη και έπρεπε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Θέατρο των ονείρων». Με παρόμοιο τρόπο ο Γερμανός είχε σχολιάσει και την πρώτη αναμέτρηση της σεζόν ανάμεσα στις δύο ομάδες, που είχε λήξει 0-0 στο «Άνφιλντ».

Αν κάποιος ρίξει μια πρόχειρη ματιά στα στατιστικά των δύο αυτών αγώνων, κατά πάσα πιθανότητα θα συμφωνήσει με τον 56χρονο προπονητή. Συνολικά 62 σουτ και 5,97 XGoals ο απολογισμός για τη Λίβερπουλ, 15 μόλις και 1,46 XGoals για τη Γιουνάιτεντ.

Η μία ανάγνωση αυτών των αριθμών, είναι πως οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ θα έπρεπε να έχουν στο… τσεπάκι τους έξι βαθμούς αντί για δύο, που θα τους έφεραν μόνους πρώτους στη βαθμολογία της συναρπαστικής φέτος Premier League.

Η άλλη, ίσως λέει πως οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, για την ποιότητα και την κλάση τους θα έπρεπε να είχαν τελειώσει καλύτερα τις φάσεις στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ώστε να κάνουν πραγματικότητα την «αλήθεια» των παραπάνω αριθμών. Με αυτήν φαίνεται πως συμφωνεί ο Φαν Ντάικ που τόνισε σε δηλώσεις του μετά το ματς «Είναι δικό μας λάθος το σημερινό αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίβερπουλ, Κλοπ,liverpoul, klop