Λειψία – Γιάνκ Μπόις 2-1 : “Ξύπνησαν” και πρόσφεραν θέαμα στο β’ μέρος!

Προσπάθησαν να μην το κάνουν… αγγαρεία κι ως ένα σημείο το κατάφεραν – ειδικά στο παραγωγικό 2ο ημίχρονο – η Λειψία και η Γιάνγκ Μπόις, παρότι αυτό το φινάλε τους στους ομίλους δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Δεν αποτέλεσε έκπληξη σχεδόν για κανέναν το ροτέισον που επέλεξε ο Ρόζε στο αποψινό ματς της Λειψίας και με δεδομένο πως η Γερμανική ομάδα έχει πετύχει το στόχο της στις πέντε προηγούμενες αγωνιστικές του 7ου ομίλου, δίχως να μπορεί να ανέβει παραπάνω αλλά ούτε και να χάσει το οτιδήποτε – πλην των χρημάτων της βαθμολογικής συγκομιδής, όπως τα ορίζει η ΟΥΕΦΑ

– στο φινάλε του.
Το 4-4-2 του περιείχε αρκετά νέα πρόσωπα και το μυαλό βέβαια στο ματς με την Χόφενχαϊμ μετά, βέβαια, τη σπουδαία νίκη του περασμένου Σαββάτου στο Ντόρτμουντ με εννέα παίκτες στο συγκεκριμένο θρίαμβο να είναι εκτός αποψινών πλάνων!
Η ομάδα της Βέρνης θέλησε, σαφώς μια αξιοπρεπή αποχώρηση από το θεσμό έχοντας ως «προίκα» από τις προηγούμενες αγωνιστικές την εξασφάλιση της 3ης θέση και το εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λίγκ.
Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι με την αύρα της έδρας έδειξαν πιο ευδιάθετοι κι επικίνδυνοι!
Μετά το πρώτο τέταρτο κι ένα – σωστά – ακυρωθέν γκολ του Σέσκο η ομάδα της Ελβετίας έφερε ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας και την δικιά της πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 21’ όταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Νιασέ με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον γκολκίπερ Γκιλάσι σε μια ενστικτώδη σωτήρια επέμβαση!
Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι απ’ τη Βέρνη έδειχναν πιο ευδιάθετοι στην αναζήτηση του γκολ ως το φινάλε του πρώτου μέρους.
Στην πρώτη καλή φάση της Λειψίας στο 2ο ημίχρονο ο Σλοβένος Σέσκο παίρνοντας ξανά μια ωραία μπαλιά του Φόρσμπεργκ κινήθηκε όμορφα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ!
Πριν προλάβουν να χαρούν οι γηπεδούχοι, ήρθε η ισοφάριση! Ο Λουκεμπά έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, δίνοντας το δικαίωμα της αντεπίθεσης με την οποία ο Κόλεϊ με προβολή ισοφάρισε σε 1-1.
Όμως, από την στιγμή που οι μηχανές ζεστάθηκαν, τα πράγματα συνέχισαν κατά τρόπο θεαματικό!
Στο 55ο λεπτό μια καλά οργανωμένη επίθεση της Λειψίας έφερε τον Σουηδό Φόρσμπεργκ σε θέση βολής από τα αριστερά κι από εκεί έγινε το 2-1!
Αυτό το «τρελό» εξάλεπτο συνέβαλλε στο να δούμε ένα ματς με περισσότερη ένταση και όρεξη, ένθεν κι ένθεν, για όσο γίνεται πιο θεαματικό «αποχαιρετισμό» στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια μεγάλη ευκαιρία είχε – πάλι από λάθος των αμυντικών της Λειψίας – είχε η Ελβετική ομάδα στην εκπνοή του ματς στο 94′ όμως το σκορ δεν άλλαξε σε μια μάλλον δίκαιη κατανομή των “αγαθών” του ματς!

Λειψία (Μάρκο Ρόζε) 4-2-2-2

Γκιλάσι, Χένρικς, Σιμακάν (59’ Κλόστερμαν), Λουκεμπά (80’ Σχλάγκερ), Λενζ, Σέϊβαλντ, Καμπλ, Φάμπιο Καρβάλιο, Φόρσμπεργκ (75’ Σίμονς), Σέσκο (75’ Βέρνερ), Πόουλσεν (75’ Οπεντά).

Γιάνγκ Μπόις (Ραφαέλ Βικί) 4-4-2

Φον Μπάλμος, Γιάνκο, Γκαρσία, Αμεντά, Λουσεμπέργκερ, Νιας, Λοπέ (70’ Λακόμι), Κόλεϊ (83’ Ρουντάνι), Ούγκρινιτς (70’ Μάλες), Ελία (62’ Ζοέλ Μοντέιρο), Ενσαμέ (62’ Γκανβουλά).

Ending the group stage on a high note #RBLYB #UCL pic.twitter.com/3VUvxTrA2A

— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) December 13, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα