Τσιτσιπάς – Ρουντ 0-2: «Λύγισε» τον Στέφανο και πήρε «εκδίκηση» στη Βαρκελώνη!

Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση για τρίτη φορά στην καριέρα του τουρνουά Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στον τελικό του Barcelona Open κόντρα ξανά στον Κάσπερ Ρουντ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε στην Ιβηρική χερσόνησο ηττήθηκε από τον Νορβηγό με 2-0 σετ. Μάλιστα ο Ρουντ έσπασε το σερί του Τσιτσιπά στο χώμα, καθώς το No.7 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν αήττητος σε 10 παιχνίδια. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο «Στεφ» έχασε τον συγκεκριμένο

τίτλο, στο παρελθόν ηττήθηκε δύο φορές από τον Ράφα Ναδάλ και μία από τον Κάρλος Αλκαράθ. Παράλληλα ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κατακτήσει τίτλο σε 500άρι τουρνουά και μετρά 11 χαμένους τελικούς.

Πήρε το πρώτο σετ με μπρέικ ο Ρουντ

Ιδανική αρχή για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Barcelona Open, κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πέτυχε διπλό μπρέικ πόιντ, ο Νορβηγός «έσβησε» το πρώτο, αλλά ο 25χρόνος πήρε το δεύτερο και με το «καλημέρα» έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του. Ο «Στεφ» προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Νορβηγός με λοβ γκέιμ μείωσε τη διαφορα σε 2-1. Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πήρε εύκολα το τρίτο του γκέιμ, όμως ο Ρουντ μείωσε εκ νέου σε 3-2. Ο Νορβηγός πήρε δύο διαδοχικά γκέιμ, διόρθωσε τα λάθη του, κράτησε το σερβίς του για το 3-4. Η «απάντηση» του κορυφαίου Έλληνα τενίστα ήρθε λίγο αργότερα. Το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης δεν άφησε τον Ρουντ να ξεφύγει μετά τα δύο σερί γκέιμ και ισοφάρισε σε 4-4. Ο «πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο προσπάθησε να «οδηγήσει» το πρώτο σετ στα τάι μπρέικ, αλλά ο Ρουντ με μπρέικ πήρε το σετ με 7-5.

«Καθάρισε» τον Τσιτσιπά και πήρε τον τίτλο

Με την εκκίνηση του δεύτερου σετ ο Ρουντ κράτησε το σερβίς και πήρε το προβάδισμα με λοβ γκειμ. Στη συνέχεια ο Νορβηγός τενίστας υποχρέωσε το Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης σε διπλό λάθος, όμως ο «Στεφ» διόρθωσε την κατάσταση και ισοφάρισε σε 1-1. Ακολούθησαν τρία σερί γκειμ από τον Ρουντ στη Βαρκελώνη για το 4-1. Ύστερα από δύο σβησμένα μπρέικ πόιντ ο Τσιτσιπάς πήρε το γκέιμ και μείωσε σε 4-2. Ο 25χρονος άντεξε στην πίεση του Νορβηγού έκανε το 3-5, όμως ο Ρουντ ολοκλήρωσε την προσπάθεια που έκανε στο πρώτο σετ. Έτσι ο Ρουντ κατέκτησε τόσο το δεύτερο σετ με 3-6, όσο και τον τίτλο του Barcelona Open.

Τα σετ: 5-7, 3-6

Keywords
Τυχαία Θέματα