Η ώρα του απολογισμού

Θα μας επιτρέψετε να αρχίσουμε από το τέλος, από την ακροτελεύτια παράσταση των πρωταθλητών Ελλάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Χωρίς καμία αμφιβολία και παρά την ήττα από τη Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως γιατί δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας
επιχείρησε –όσο του το επέτρεπε ο μεγάλος του αντίπαλος- να κάνει παιχνίδι και να δημιουργήσει φάσεις. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πάλεψε έως και στο 90’ για να φθάσει στο γκολ της ισοφάρισης.

Σίγουρα, η συγκομιδή ενός βαθμού από την εντός έδρας ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα, δεν ήταν αυτό που προσδοκούσαν οι «ερυθρόλευκοι» από την παρουσία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ασφαλώς και το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς ήταν η επιστροφή, μετά από απουσία ενός έτους, στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και το πέτυχαν το καλοκαίρι, αποκλείοντας την Παρτιζάν και την Ριέκα. Αλλά οι στόχοι των «Πειραιωτών» σαφώς και δε σταματούσαν εκεί. Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στις νοκ άουτ φάσεις είναι πάντα το επόμενο "σκαλοπάτι" το οποίο θέλουν να ανέβουν. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν.

Μπορούμε να πούμε πολλά και διάφορα, αναζητώντας το γιατί. Αλλά σίγουρα χρειάζεται να σταθούμε σε εκείνο το ματς του Σεπτέμβρη με την Σπόρτινγκ στο Φάληρο. Εκεί, όπου ο Μπέσνικ Χάσι έκανε κάκιστη διαχείριση των παικτών του και λίγο έλειψε να ζήσει ο Ολυμπιακός μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας του. Ταπεινή μας άποψη είναι πως στο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ τελείωσαν τα πάντα για την ομάδα του Πειραιά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι θα ήταν αφελής όποιος πίστευε ότι στη συνέχεια θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στη Γιουβέντους ή στην Μπαρτσελόνα.

Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Άπαντες στην ομάδα του Πειραιά ξέρουν τον τρόπο για να είναι και του χρόνου στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το μοναδικό μονοπάτι που οδηγεί ξανά εκεί, περνάει μέσα από το πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός θα αφοσιωθεί από σήμερα έως και τον Μάιο. Σίγουρα θα ήθελε τότε να πανηγυρίσει την κατάκτησή του για όγδοη χρονιά στη σειρά, ώστε να κάνει και νέο ρεκόρ συνεχόμενων τίτλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα