Γκουαρντιόλα: «Παράδειγμά μας η Λίβερπουλ των 80s»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπογράμμισε πως θέλει από τη Μάντσεστερ Σίτι να γίνει σαν τη Λίβερπουλ της δεκαετίας του 80’, όταν οι «κόκκινοι» κυριαρχούσαν στην Αγγλία και την Ευρώπη. Παράλληλα, ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε και στην επικείμενη αναμέτρηση των δυο ομάδων στο «Άνφιλντ», ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Γιούργκεν Κλοπ και των «κόκκινων».

Αρχικά, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε: «Ο Κλοπ είναι ειδικός στις αντεπιθέσεις, επομένως μιλάμε για μια ομάδα που μπορεί να φτάσει σε θέση για γκολ
με τρεις ή τέσσερις επαφές. Νομίζω ότι η τωρινή Λίβερπουλ αγωνίζεται με τον τρόπο που αγωνιζόταν παλιά».

Και συμπλήρωσε: «Οι οπαδοί της απαιτούν επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Λίβερπουλ θα επιδιώξει να υπερασπιστεί την ιστορία της. Στη δεκαετία του '80 κυριαρχούσε στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θέλουμε να κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να γίνουμε οι καλύτεροι».

Τέλος, ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε και στη «μάχη» του εφετινού αγγλικού πρωταθλήματος: «Στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό όλα μπορούν να συμβούν. Φυσικά και μπορούμε να χάσουμε τον τίτλο, διότι δεν ξέρεις πως θα πάνε τα επόμενα 13 ή 14 παιχνίδια. Βέβαια, εάν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο, δείξουμε σταθερότητα, τότε OK, θα έχουμε ελπίδες να τα καταφέρουμε. Ποτέ όμως δεν ξέρεις. Δεν σκεφτόμαστε αυτό. Είναι απλά τα πράγματα. Απλά εστιάζουμε την προσοχή μας στο επόμενο ματς. Αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω στους ποδοσφαιριστές μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα