Γκάζια Ράσταβατς για την... αφέλεια

Ο προπονητής της Ξάνθης τα έψαλε σήμερα (11/12) στους παίκτες του για τον τρόπο που δέχτηκαν το γκολ της ήττας στο AEL FC Arena.

Το έργο ο Μίλαν Ράσταβατς το είχε δει πρώτη φορά στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ. Τότε, που παίζοντας με εννιά παίκτες η ομάδα του λόγω των δύο αποβολών, κυνηγούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ
και στο τέλος δέχτηκε την ισοφάριση. Το περασμένο Σάββατο (9/12), στο γήπεδο της Λάρισας, το σκηνικό ήταν λίγο διαφορετικό, όμως, το αποτέλεσμα το ίδιο και χειρότερο στο φινάλε για τον ΑΟΞ. Κι όπως ήταν φυσικό, αυτό ήταν κάτι που καθόλου δεν άρεσε στον προπονητή της θρακιώτικης ομάδας.

Στη σημερινή (11/12) προπόνηση, λοιπόν, ο Σέρβος τεχνικός της Ξάνθης τα έψαλε κανονικά στους παίκτες του, καυτηριάζοντας τον αφελή τρόπο με τον οποίο έχασε η ομάδα έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με τους «βυσσινί». Όπως είπε ο Ράσταβατς, «δεν είναι δυνατόν παιχνίδι που δεν μπορούμε να το κερδίσουμε γιατί είμαστε άτυχοι, στο τέλος να το χάνουμε, επειδή δεν παραμείναμε συγκεντρωμένοι. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Πλέον, αυτό που περιμένει από τους παίκτες του ο προπονητής της Ξάνθης είναι μια εντελώς διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, που ακολουθεί την Κυριακή (17/12) στα Πηγάδια. Ο Σέρβος τεχνικός θέλει από την ομάδα του να πάρει το τρίποντο και να κλείσει τον πρώτο γύρο όσο ψηλότερα μπορεί βαθμολογικά, καθώς οι δύο τελευταίες ήττες την έχουν κρατήσει πίσω.

Στη σημερινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Όσοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη Λάρισα έκαναν ασκήσεις αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου σε θέματα τακτικής.

Οι Μπρίτο, Καμαρά, Τριάδης και Κάστρο ακολούθησαν ατομικά προγράμματα. Ο τελευταίος ανεβάζει ρυθμό και αναμένεται αύριο (12/12) να ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα. Επιπλέον, επιστρέφει ο Χόρχε Κασάδο, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής.

Ο Κίκε Μπουλά και ο Δήμος Μπαξεβανίδης έφτασαν τις 4 και τις 7 κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα, αντίστοιχα. Ο πρώτος θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (18η αγωνιστική). Ο Μπαξεβανίδης την πρώτη αγωνιστική της ποινής του θα την εκτίσει στην αναμέτρηση με τη Λαμία (16η αγωνιστική) και τη δεύτερη σε αυτή με τους «ερυθρόλευκους» (18η).
Keywords
Τυχαία Θέματα